مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه پویایی و نشاط اجتماعی در نهاد خانواده و اجتماع جزو برنامههای ابلاغی دولت در بحث مسائل اجتماعی است، گفت: با توجه به مطالعات انجام یافته و شیوع شناسی در حوزه مباحث اجتماعی، متاسفانه آسیبهای اجتماعی به ویژه خشونت در لایههای مختلف جامعه ما، خود را نشان میدهد و این موضوع به مسأله اجتماعی تبدیل می شود.
بدر شکوهی در همایش پویایی و نشاط اجتماعی در تبریز، گفت: طبق آمار اعلام شده از مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور، میزان خشونت در آذربایجان شرقی به نسبت جمعیت استان از میانگین کشوری بیشتر است و طبق بررسیهای انجام یافته از سال ۹۴ تا 97، متاسفانه جایگاه استان در این زمینه از رتبه هفتم به رتبه سوم کشوری جابهجا شده است.
وی اظهار داشت: شهر تبریز، شهر اولین هاست و به جرات میتوان گفت که تبریز از پیشگامان علم، هنر و ادب و مدنیت بوده است ولی وضعیت فعلی استان در خشونت، با غنای فرهنگی گذشتهی استان سازگاری ندارد، بنابراین باید تدابیری در راستای پاسخگویی به این معضل اندیشیده شود.
شکوهی خاطرنشان کرد: اداره کل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی با هدایت استاندار، در این راستا برای تحقق بخشیدن به این ماموریت خطیر، گام برداشته و اقدامات موثری در راستای اولویتهای پنج گانه آسیب های اجتماعی انجام داده است.
وی بیان کرد: از سال ۹۳ با تاسی از سیاست گذاری کلان توانستیم در راستای مسائل فرهنگی و اجتماعی، گام های مهمی برداریم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی ادامه داد: اکنون چهار دفتر تسهیل گری با پوشش جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر برای رفع معضل حاشیه نشینی در تبریز راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در کنار ماموریت خطیرخود، خشونت را نیز جزو دستور کار قرار دادهایم، گفت: اقدامات مداخلهای خشونت در سه محور اصلی متمرکز شده است و به دلیل حساسیت زیاد موضوع، در این راستا سند جامع پیشگیری در حال تدوین بوده و تا پایان امسال در سطح استان عملیاتی میشود.
وی یادآور شد: خوشبختانه امروز مقام عالی وزارت مسایل مربوط به آسیب های اجتماعی را در صحن علنی مجلس مطرح می کند، معتقدم تا زمانی که این مسائل را لاپوشانی کنیم به هیچ نتیجهی مطلوبی نخواهیم رسید.
شکوهی با بیان اینکه متاسفانه روند افزایشی در مباحث خشونت و پیامدهای ناشی از آن را در استان داریم، افزود: ما محدویت منابع نداریم بلکه نتوانستیم نقشهی راه مناسبی برای حل این مسائل اتخاذ کنیم، موازی کاری در مواجهه با آسیب های اجتماعی و بی توجه به مباحث اجتماعی از جمله مشکلات ما در این حوزه است.
وی ادامه داد: ما مسائل اجتماعی را با رویکرد امنیتی اداره میکنیم اما زمانی که مسایل اجتماعی در حوزه اجتماعی و فرهنگی قابل حل است هیچ آدم عاقلی این موضوع را قبول ندارد، ما باید هنر این را داشته باشیم که مسائل امنیتی را در حوزهی مسائل فرهنگی و اجتماعی پیش ببریم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه متاسفانه جامعهی دانشگاهی ما در مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه پای کار نیامده است، تاکید کرد: نخبگان، پژوهشگران و محققین و اصحاب رسانهی جامعه باید وارد این مباحث شوند باید از ظرفیت مردم در حل مسائل اجتماعی استفاده شود معتقدم این همایش می تواند نقطه شروعی برای پاسخگویی و انجام مداخلات باشد انتظار داریم جامعه دانشگاهی نسبت به این موضوع ورود پیدا کنند.