دو تفاهمنامه همکاری درخصوص انرژیهای تجدیدپذیر میان استانداری آذربایجان شرقی و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق امضا شد.
عابدین خرّم در آبین امضای این تفاهمنامهها، گفت: در سال 1402 علی رغم وجود مشکلات و محدودیت ها در حوزه برق، یک تعامل منصفانه ای بین بخش صنعت و بخش های مختلف تولیدی اتفاق افتاد که توانستیم این ایام را پشت سر بگذاریم و به روزهایی برسیم که این مشکلات در حداقل ممکن باشد.
وی با اشاره به ارائه گزارش چالش ها و نیازهای آذربایجان شرقی به عنوان یک استان صنعتی به رئیس جمهور، گفت: بخش خصوصی در آذربایجان شرقی نقش عمده ای دارد و در هیچ استانی بخش خصوصی تا این میزان فعالیت ندارد. اما با این حال انگیزه لازم برای فعالیت این بخش در حوزه انرژی دیده نمی شود و اگر نتوانیم بخش خصوصی را در حوزه انرژی وارد کرده و ناترازی تولید و مصرف برق را در استان برطرف کنیم، در حوزه های مختلف توسعه دچار مشکل خواهیم شد.
خرّم افزود: در این راستا، وزارت نیرو را مکلف شده تا موضوع ناترازی برق در آذربایجان شرقی را با جدیت پیگیری کند.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بخش های مختف اجرایی استان مانند محیط زیست و منابع طبیعی در این حوزه پای کار آمده اند، اظهار داشت: از اولویت های اساسی مدیریت استان این است که در حوز انرژی یک تحول اساسی به وقوع بپیوند و آذربایجان شرقی باید در اولویت این امر قرار گیرد.
خرّم در خصوص تفاهمنامه مشترک با وزارت نیرو، اظهار داشت: با توجه به اینکه در آذربایجان شرقی کمبود برق یکی از مشکلات اساسی است که از گذشته وجود دارد، با پیگیری های انجام یافته، تولید انرژی تجدیدپذیر برای تامین برق شهرکهای صنعتی، رعایت مباحث محیط زیستی و بهینه سازی انرژی در اولویت های وزارت نیرو قرار گرفته است.
وی به میزان تولید انرژی برق در استان اشاره کرد و افزود: امروز با معاونت وزیر نیرو برای تولید 900 مگاوات برق در شهرک های صنعتی و پهنه استان تفاهم نامه امضا کردیم تا برای حل چالش برق استان قدم هایی برداشته شود.
وی در تشریح وظایف استانداری در این تفاهمنامه، گفت: یکی از وظایف اصلی استانداری این است که تعامل و همکاری تمامی نهادهای مربوطه که در این بخش دارای نقش هستند را تسهیل کرده و پای کار بیاورد. همچنین رقابت بخش خصوصی را از طریق ارائه تسهیلات بانکی برای سرمایه گذاری در این حوزه جلب کند و از طرفی اراضی مورد نیاز برای این طرح نیز در بازه زمانی 6 ماهه تامین خواهد شد تا این مشکل برای همیشه در استان برطرف شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان نیز با تاکید بر حل مسائل و مشکلات موجود در حوزه تولید برق، تسهیلات بانکی را یکی از این مشکلات عنوان کرد و گفت: رقم سرمایه گذاری در این حوزه بالاست و هیج منبع مشخصی برای دریافت وام های ارزان قیمت تعریف نشده است.
محمد کلامی با اشاره به درخواست تولیدکنندگان بخش خصوصی مبنی بر قیمت گذاری برق تولیدی، اظهار داشت: سرمایه گذاران از وزارت نیرو این انتظار را دارند که صرفا حق ترانزیت از آنها اخذ شود و قیمت گذاری برقی که به کشورهای اطراف فروخته می شود بر عهده خود تولیدکنندگان باشد.
وی به افزایش قرارداد خرید برق توسط دولت تاکید کرد و بیان داشت: یکی از خواسته های مهم بخش خصوصی این است که قرارداد خرید برق از بخش خصوصی از 5 سال به بیشتر افزایش یابد تا تولید توسط سرمایه گذاران تضمین شود.
در ابتدای این جلسه، سرمایه گذاران بخش خصوصی و نماینده اتاق بازرگانی آذربایجان شرقی به ارائه نظرات و مطالبات خود پرداختند.
دو تفاهمنامه همکاری با حضور استاندار آذربایجان شرقی و معاون وزیر نیرو و رئيس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق با موضوع توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک و بهینه سازی و ارتقای بهره وری برق و همچنین ایجاد شهرک/ناحیه صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی به ام