شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : سه شنبه 30 آبان 1402
کد 12045

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی:

دستگاه‌های فرهنگی و متولی حوزه آسیب‌های اجتماعی برای اجرای برنامه‌های خود دچار کمبود اعتبار هستند

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان گفت: دستگاه‌های فرهنگی و متولی حوزه آسیب‌های اجتماعی برای اجرای برنامه‌های خود دچار کمبود اعتبار هستند که از وزارت دادگستری درخواست می‌کنیم در این حوزه به یاری ما بشتابد.
 تراب محمدی در جلسه شورای اجتماعی استان  با بیان برخی اقدامات شاخص در حوزه اجتماعی گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی در واقع سرمایه‌گذاری برای نیروی انسانی سالم و کارآمد در حوزه اقتصاد است.

وی افزود: کارهای خوبی در حوزه کودکان در استان انجام شده است که نمونه‌اش  خیریه  فرزندان رحمت  می باشد که وظیفه‌اش جمع‌آوری کودکان کاراست و به برکت همین خیریه در استان کودک کار نداریم .

معاون وزیر دادگستری نیز در این جلسه با اشاره به این که کودکان مسلمان بیش از دیگر ادیان مورد مخاصمات مسلحانه قرار می‌گیرند، گفت: مخاصمات مسلحانه و فقر دو قاتل امید و آرزوی کودکان و فرزندان ما هستند  که  همین جنگ و مخاصمات مسلحانه بیش از 460 میلیون کودک را تحت تاثیرقرارداده است. 

سید علی کاظمی در این جلسه افزود: بیش از یک میلیارد و 700 میلیون کودک در دنیا  آزار و خشونت را تجربه کرده اند و 75 درصد کودکان نیز  درگیر بی توجهی و سهل انگاری هستند .

وی با اشاره به این که تبریز شهر فرهنگ و زادگاه میرزاحسن رشدیه بنیان‌گذار و پدر مدارس نوین ایران است، گفت: شایسته نیست در این استان 2 هزار بازمانده از تحصیل داشته باشیم انتظار می رود نهادهای متولی با همکاری هم این شهررا  به شهر بدون بازمانده از تحصیل تبدیل کنند.

کاظمی با اشاره این که ما بیشتر از ناحیه کودکان مورد حملات سیاه‌نمایی دشمنان هسیم گفت: تفاهم‌نامه‌ای با صندوق معاونت شکوفایی نهاد ریاست‌جمهوری  بسته‌ایم  تا نقاط قوت خود را به کودکان در قالب «رویداد نوآوری»  با ایجاد شور و نشاط و اقدام هویتی منتقل کنیم.

وی یا اشاره به این که تبریز شهر اولین در خیلی از حوزه‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی است و استانی صاحب‌سبک و الگو در موضوعات اجتماعی محسوب می‌شود، گفت: تبریز مدل سنتی در مواجهه با مبارزه با آسیب‌های اجتماعی با کمک خیرین از قدیم‌الایام  به کار می‌برد که شهر بدون افراد در موقعیت خیابان شناسایی می شود و این  امر نشان  از توجه ویژه استان به امور اجتماعی دارد.

  معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری با اشاره به این که در 20 نوامبر 1959 و 20 نوامبر 1989 دوسند مهم در زمینه حقوق کودک اجرا شده که یکی اعلامیه  حمایت از حقوق  کودکان در 15 بند و دیگری کنواسیون  حقوق کودک که یک کنوانسیون بین‌المللی است  و ایران هم جزو کشورهای فعالاست  و از سال 1372 به این کنوانسیون ملحق شده و  غیر از آمریکا همه کشورها عضو این کنواسیون هستند.

کاظمی ادامه داد: این عضویت نشان دهنده حمایت سران دولتی کشورها از کودکان در این کنوانسیون می باشد  و سران به این نتیجه رسیدند که کودکان حق دارند به رسمیت شناخته شوند و بدون تبعیض حمایت شده و به زبان خود مشارکت نمایند.

وی با اشاره به فعالیت گسترده و چشمگیر این کنوانسیون گفت: در سایه توجه  و مشارکت دولت‌ها مرگ‌ومیر کودکان در دنیا به نصف رسیده و واکسیناسیون بهتر شده است؛  اما در بسیاری از آسیب‌های جدی هنوز با مشکلاتی مواجه است که نیازمند حمایت همه‌جانبه دولت‌ها و مشارکت مردم می‌باشد.

محمود علی گو، مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری نیز به ارائه راهکار خود در نتیجه بازدید از اقدامات نهادهای متولی حقوق کودک در استان پرداخت.
 
 
  • نوشته شده
  • در سه شنبه 30 آبان 1402