معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در برقراری اتصال نیروهای نخبه با بازارهای داخلی و صنایع حلقه مفقوده وجود دارد، گفت: رویکرد کارگزاران فنبازارها بهعنوان حلقه اتصال باید رفع نیازهای فناورانه صنایع و واحدهای تولیدی داخلی باشد.
محمد کلامی در بیست و یکمین نشست سراسری فنبازارهای منطقهای و تخصصی کشور در اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه کشورمان در سطح یک استاندارد جهانی در حوزه نیروی انسانی است، افزود: کشور ما دارای نخبههای فراوانی برای تولید فناوری است و نخبههای ما را عموماً کشورهای آمریکا، کانادا و اروپا جذب میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از عدم آشنایی فعالان بخش اقتصادی و مدیران صنایع بزرگ استان از فنبازارها، گفت: با این وضعیت آنها به کارگزاران فنبازارها مراجعه نخواهند کرد؛ بلکه برای رفع نیازهای خود به سراغ کشورهای درجه ۲ و سه تکنولوژیکی خواهند رفت.
کلامی، ادامه داد: این رویه ظلمی برای اقتصاد ملی و نخبگان تولیدکننده فناوریهاست و بخش خصوصی نیز از خدمات فنبازارها بیبهره خواهند ماند؛ بنابراین باید بخش خصوصی و مدیران صنایع و واحدهای تولیدی با عملکرد و فعالیتهای کارگزاران فنبازارها آشنا شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۶ درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است، گفت: این استان الگوی سپردن کار به دست مردم و بخش خصوصی در راستای ارتقای بهرهوری برای سایر استانهای کشور است.
کلامی، با تأکید بر اینکه عنصر اولیه بازار «نیاز» است، افزود: در این بازار ۲ بازیگر شامل عرضهکننده و تقاضاکننده وجود دارد که باید با هم ارتباط داشته و نیازهای همدیگر را تأمین کنند.
وی یادآور شد: در حوزه فناوری، صنایع استانها از نوع واحدهای کوچک و متوسط دارای ۲ مشکل عمده هستند که یکی فرسودگی ماشینآلات است که موجب کاهش بهرهوری و رقابت در بازارها میشود و مشکل دیگر کمبود نقدینگی است.
کلامی افزود: باتوجهبه اینکه اقتصاد کشور ما بانک محور است و واحدهای صنعتی کوچک و متوسط توان تأمین نقدینگی را ندارند؛ بنابراین برای رفع این مشکلات و نیازهای فناورانه خود باید به سراغ کارگزاریهای فنبازار بروند.