شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : چهارشنبه 4 بهمن 1402
کد 12661

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی:

867 سازمان مردم نهاد در استان فعالیت می کنند

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در کمک به تحقق توسعه اعلام کرد: 867 سازمان مردم نهاددر قالب خیریه و سازمان های مردم نهاد در استان فعالیت دارند.
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، تراب محمدی در کارگروه آموزشی توان‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد افزود: از این تعداد 313 تشکل از اداره کل ورزش وجوانان، 199تشکل از بهزیستی و 355تشکل از استانداری و فرمانداری ها مجوز گرفته اند..

وی افزود: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد آذربایجان شرقی در زمینه سازمان های مردم نهاد از جهت کیفی نسبت به میانگین کشوری در سطح بسیار خوبی قرار دارد.

محمدی با اشاره به این که دولت سیزدهم تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد را تهدید ندانسته و آن را فرصت تلقی می‌کند، اضافه کرد: حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی ما در سایه فعالیت گروه‌های مردمی است و این سازمان‌ها نباید دولت ساخته دولت گریزباشند؛ بلکه باید یار دولت و دولت ساز باشند.

وی ادامه داد: استفاده از فکر و اندیشه تشکل‌ها و سازمان‌های مردم می‌تواند برآیندی از افکار همه شهروندان باشد؛ اندیشه‌ها و فعالیت‌ سازمان‌های مردم‌نهاد باید در همه زمینه‌ها مانند تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، اجرا، پیشگیری، نظارت دخیل باشد و خود اعضا نیز این‌ نقش‌ها را قبول داشته و به آن اهمیت دهند

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی بتشریح کرد: مدیریت جامعه اگر  به‌تنهایی از عهده ساختاری چون حکومت یا دولت برآید، امری بسیار پرهزینه و کم‌بازده خواهد بود.

وی ادامه داد: یافته‌های اندیشمندان، پژوهشگران و تجربه‌های مدیریتی خرد و کلان نشان می‌دهد در صورتی شهروندان نسبت به نهادها و خدمات عمومی و ملی احساس دلبستگی و تعلق خاطر می‌کنند که در هدایت وجهت گیری و اجرای آن نقش داشته باشند.

محمدی بیان کرد: بر این اساس است که در برنامه‌های فرادستی و کلان مدیریتی کشور ما نیز که در برنامه‌های پنج‌ساله و سند چشم‌انداز و همچنین راهبردهایی که توسط مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب تبیین شده است، بر استفاده از ظرفیت مردم و گروه‌های مردم‌نهاد و کاهش تصدی‌گری دستگاه‌های اجرایی حاکمیتی تأکید شده است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: در مبانی دینی و مذهبی هم تأکید فراوانی بر جمعی بودن امور شده و دو اصل تعاون و مشورت به‌عنوان شاخص عمده برای متوليان امور در قرآن و احادیث معرفی شده است؛ بر همین اساس در استان ما به گواهی تاریخ و اسناد مکتوب، خیریه‌ها و مؤسسات مدنی از سابقه‌ای طولانی برخوردار هستند و سنت دیرپایی از مشارکت مدنی در امور عمومی در استان وجود دارد.

وی گفت: در بخش پاک‌سازی چهره شهرها از معتادین متجاهر، کودکان کار، گدایان به مدد سمن ها و مؤسسات خیریه اقدامات بسیار خوبی در شهر اولین‌ها انجام شده است که امیدواریم این روند روزبه‌روز گسترش یابد.

 محمدی ادامه داد: درحالی‌که برخی تصویری غیرواقعی و آکنده از یاس در جامعه به اذهان متبادر می‌کنند؛ اما در سازمان‌های مردم‌نهاد تنها می‌توان امید  و پویایی دید که بهره‌مند از تخصص و دانش، فعالانه و یا گام‌های عملی برای گره‌گشایی از مشکلات کشور پای‌کار هستند.

در این دوره آموزشی، دبیر شورای ملی توسعه و حمایت از تشکل‌ها در موضوع مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد و اصول سازماندهی تشکیلاتی، اصول مطالبه‌گری صحیح و نماینده تشکل‌های مردم‌نهاد ملی در شورای توسعه کشور در مورد اصل مشارکت و مهارت‌های تیمی و نحوه جذب منابع مالی در تشکل‌های اجتماعی مطالبی برای حاضرین ارائه کردند.
 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 4 بهمن 1402