معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه رفتارهای ترافیکی عامل اصلی موثر در حوادث رانندگی است، افزود: حساسیت این مسأله باید به درستی به جامعه منتقل شود، چرا که اگر همکاری و مشارکت مردم را جلب نکنیم نتیجه موثری نخواهیم گرفت.
جواد رحمتی در جلسه کمیسیون اجرایی مدیریت ایمنی حملونقل استان، افزود: خسارتها و هزینههای ناشی از تصادفات جادهای به مراتب سنگینتر از خسارات بیماری کروناست، اما احساس میشود که حساسیت این موضوع به اندازه کرونا به جامعه منتقل نشده است.
وی با اشاره به کاهش تصادفات جادهای استان در سال جاری، مداخلات و فعالیتهای صورت گرفته را در این زمینه موثر دانست و گفت: علتهای وقوع تصادفات باید بررسی شده و میزان اثرگذار هر یک از آنها مشخص شود.
وی افزود: برنامهریزیها باید با تحلیل عوامل تصادفات انجام شود و هرچه تأثیر یک عامل بیشتر باشد سرمایهگذاری و هزینه برای کاهش تأثیر آن در اولویت قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه سرمایهگذاری بر روی عامل انسانی به مراتب کمهزینهتر است، افزود: آموزش و فرهنگسازی رفتارهای صحیح ترافیکی بیشترین تأثیر را در پیشگیری از وقوع تصادفات دارد و این مسأله باید جدی گرفته شود.
وی درخصوص برنامه عملیاتی کاهش تصادفات استان نیز گفت: این برنامه باید به صورت کمی و قابل ارزیابی تهیه شود تا بتوان در زمان تعیینشده به اهداف مورد نظر دست یافت.
رحمتی همچنین با اشاره به آغاز سفرهای تابستانی و همزمانی آن با شرایط خاص کرونا، گفت: دستگاههای مسئول باید تمهیدات لازم برای مدیریت این سفرها را از نظر پروتکلهای بهداشتی و افزایش آمادگی برای رویارویی با حوادث احتمالی اتخاذ کنند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان شرقی هم در این جلسه برنامه عملیاتی کاهش تصادفات برونشهری استان در سال 1399 را تشریح کرد.
علیزاده با بیان اینکه تصادفات جادهای کشور در سال 98، 2.5 درصد افزایش داشت، افزود: این آمار در آذربایجان شرقی کاهش داشته و این استان از نظر کاهش آمار تصادفات، رتبه ششم کشور را دارد.
رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی هم در این جلسه گزارشی از آخرین وضعیت تصادفات و تلفات جادهای استان و برنامه عملیاتی پلیس راه برای تابستان سال 99 را ارائه کرد.