شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : يکشنبه 18 خرداد 1399
کد 1720

با حضور فعالان بخش خصوصی و نمایندگان سه قوه در استان؛

پنجاه و نهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی برگزار شد

پنجاه و نهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی عصر امروز (شنبه) با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان، تعدادی از نمایندگان مجلس، مسئولان دستگاه قضایی، نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز و تشکل‌های فعال بخش خصوصی برگزار شد.
در این جلسه آخرین وضعیت اجرای مصوبات شورای گفت‌وگو، مسائل و مشکلات مربوط به تأمین نهاده‌های دامی و برخی مواد اولیه تولید و همچنین مشکلات ناشی از شیوع کرونا در بخش‌های تولیدی و خدماتی و راهکارهای جبران آسیب‌های واردشده مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
 
در جلسه امروز همچنین 15 نفر از چهره‌های برجسته بخش‌های دولتی، خصوصی و نهادهای مردمی که در رزمایش کمک مؤمنانه و کمک به خانواده‌های نیازمند آسیب‌دیده از کرونا مشارکت فعال داشتند، از سوی استاندار آذربایجان شرقی و نماینده ولی فقیه در استان مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفتند.
 
شورای گفت‌وگو در جهت عملی کردن جهش تولید تلاش کند
 
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این جلسه توجه به رونق تولید را دغدغه همیشگی رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری سال‌ها در یک دهه اخیر عنوان کرد و گفت: رهبر انقلاب با ملاحظه ظرفیت‌های بالقوه اقتصاد ایران، امسال هم شعار جهش تولید را مطرح کردند.
 
حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل‌هاشم افزود: کاهش درآمدهای نفتی، محدودیت واردات و خروج شرکت‌های بزرگ از بازار ایران به دلیل تشدید تحریم‌ها و کاهش ارزش پول ملی از جمله دلایلی است که توجه به بخش تولید را بیش از پیش ضروری می‌سازد.
 
وی، حمایت از صنایع پایین‌دستی، بازتوزیع حمایت‌های دولتی به بخش تولید، استفاده از روش‌های نوین تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش داخلی را از مهم‌ترین راهکارهای تحقق شعار جهش تولید برشمرد و ابراز امیدواری کرد اعضای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در جهت عملی کردن این راهکارها تلاش کنند.
 
دوگانگی در اجرای سیاست‌ها، مانع تولید است
 
استاندار آذربایجان شرقی هم دوگانگی و تضاد در سیاست‌های اقتصادی را از موانع اصلی رونق تولید عنوان کرد و گفت: تمرکزگرایی و عدم واگذاری اختیارات به استان‌ها از دیگر مشکلات این بخش است.
 
دکتر محمدرضا پورمحمدی با انتقاد از انحصاری بودن واردات نهاده‌های دامی و برخی اقلام خاص، اظهار داشت: این موضوع را بارها تذکر داده‌ایم، اما هنوز اتفاقی نیفتاده است و متأسفانه واردات برخی اقلام خاص نظیر نهاده‌های دامی در اختیار چند نفر خاص است.
 
وی افزود: در شرایطی که برخی افراد با استفاده از ارز دولتی اقدام به واردات نهاده‌ها می‌کنند، به تولیدکنندگانی که بدون درخواست ارز، قصد واردات دارند مجوز داده نمی‌شود که این دوگانگی و تضاد در اجرای سیاست‌ها مانع مهمی بر سر راه تولید است.
 
پورمحمدی با تأکید بر اینکه انحصار در واردات نهاده‌های دامی باید رفع شود، افزود: موضوع منطقه‌ای شدن صدور مجوز واردات را به مراجع تصمیم‌گیر پیشنهاد و تحقق آن را پیگیری خواهیم کرد.
 
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از همکاری و تعامل سیستم بانکی استان با بخش تولید قدردانی کرد و گفت: بانک‌ها انصافاً همکاری خوبی با تولیدکنندگان داشته‌اند؛ اما برخی از موارد در اختیار بانک‌های استان نیست.
 
پورمحمدی با اشاره به تصمیمات دولت برای حمایت از واحدهای تولیدی آسیب‌دیده از کرونا، گفت: افزایش رسته‌های شغلی آسیب‌دیده، بخشودگی جرایم بانکی و معافیت‌های مالیاتی پیشنهادهای شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان است که به ستادهای ملی اعلام خواهد شد.
 
وی همچنین نسبت منابع و مصارف بانک‌های دولتی استان را قابل قبول دانست و گفت: نسبت مصارف به منابع بانک‌های خصوصی استان کمتر از سه درصد است که این نسبت باید اصلاح شود.
 
یوسف داودی، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی و نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه آمادگی نمایندگان استان را برای پیگیری حل مشکلات بخش خصوصی استان اعلام کرد و گفت: با تمام وجود در خدمت فعالان بخش تولید هستیم.
 
سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر هم امنیت سرمایه‌گذاری، خصوصی‌سازی واقعی و همراهی نظام بانکی را الزامات اساسی جهش تولید عنوان کرد و گفت: حمایت واقعی از بخش خصوصی در رفع انحصار است و این موضوع از سوی نمایندگان مجلس پیگیری خواهد شد.
 
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هم در تشریح عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال 98، گفت: در سال گذشته 9 جلسه این شورا برگزار شد که 45 مصوبه ملی و 52 مصوبه استانی داشت.
 
یونس ژائله گفت: انتقال سپرده‌های مردم به بانک‌های خصوصی به استان از جمله مصوبات این شورا در سال گذشته بود که منجر به ابلاغ مصوبه ملی مبنی بر جذب 50 درصد از منابع این بانک‌ها در استان شد.
 
وی با بیان اینکه برخی از مصوبات نیز به دلیل شرایط اقتصادی و شیوع بیماری کرونا اجرا نشد، افزود: ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری با هدف تسریع در صدور مجوزها یکی از این مصوبات بود که امسال اجرای آن در 5 استان از جمله آذربایجان شرقی الزامی شده است.
 
ژائله همچنین معوقات بانکی، کمبود نقدینگی، قطع زنجیره تأمین و کاهش ظرفیت تولید به دلیل عدم تأمین مواد اولیه را از جمله مهم‌ترین مشکلات بخش تولید پس از شیوع بیماری کرونا اعلام کرد و خواستار حمایت دولت از واحدهای تولیدی آسیب‌دیده از کرونا شد.
 
 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 18 خرداد 1399