استاندار آذربایجان شرقی مشارکت بنیاد علوی در توسعه پایدار شهرستان چاراویماق را موجب بالندگی منطقه دانست و گفت: تعامل همهجانبه دستگاهها با این بنیاد میتواند در مدت زمان معقولی چهره منطقه را دچار تحول کند.
دکتر محمدرضا پورمحمدی در نشست توسعه پایدار شهرستان چاراویماق با مشارکت بنیاد علوی، با بیان اینکه ظرفیتهای بسیار خوب استان هنوز آنچنانکه باید بالفعل نشده است، افزود: آذربایجان شرقی یکی از استانهای نسبتاً توسعهیافته کشور است، اما نقاط مختلف استان از نظر شاخصهای توسعه چهره متفاوتی دارند، در حالیکه توسعه باید در تمام ابعاد و به طور متوازن اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان چاراویماق از نظر بسیاری از شاخصهای توسعه عقبماندگی دارد، گفت: با توجه به تنگناهای اقتصادی کشور و محدودیت منابع دولتی، حضور بنیادها و هولدینگهای سرمایهگذاری در توسعه مناطق محروم ضروری است.
پورمحمدی ادامه داد: یکی از علل عدم جذب سرمایهگذاری در برخی از مناطق، محرومیت و ناکافی بودن زیرساختهاست و اگر این کمبودها رفع نشود تضمینی برای ماندگاری جمعیت و جذب سرمایهگذاری در این مناطق نیست.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار نیازمند تحول ذهنی و عزم عمومی است، افزود: امیدواریم با عزم جمعی همه دستگاهها و مشارکت بنیاد علوی بتوانیم از ظرفیتهای شهرستان چاراویماق برای توسعه این منطقه استفاده کنیم.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: حرکت بنیاد علوی در شهرستان چاراویماق، موجب بالندگی در منطقه میشود و با تعامل همهجانبه دستگاهها در مدت زمان معقولی میتوانیم شاهد تحول چهره این منطقه باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: کمیتهای تخصصی متشکل از سازمان برنامه و بودجه استان و معاونتهای استانداری برای پیگیری برنامههای توسعه بنیاد علوی و اجرایی شدن تفاهمنامهها تشکیل میشود و انتظار داریم که بودجه شهرستان چاراویماق به صورت کامل و صددرصد تخصیص یابد.
ماموریت اصلی بنیاد علوی، توانمندسازی محرومان است/ اختصاص 51 میلیارد تومان منابع مالی برای توسعه چاراویماق
مدیرعامل بنیاد علوی با اشاره به برنامههای این بنیاد در حوزه محرومیتزدایی در کشور، گفت: بنیاد علوی متناسب با نیاز مناطق مختلف، کارهای مختلفی انجام داده و در دوران کرونا، تنها در آذربایجان شرقی 28 میلیارد تومان از طریق گروههای مردمی و جهادی در این استان هزینه کرده است.
محسن منصوری با اشاره به ابلاغیه رهبر معظم انقلاب پس از انتصاب مهندس فتاح به ریاست بنیاد مستضعفان، گفت: بر اساس این ابلاغیه، مأموریت اصلی بنیاد، توانمندسازی محرومان و تهیدستان و پرهیز از کارهای موردی، خیریهای و ناپایدار است و اجرای الگوی جامع آبادانی و پیشرفت دستور کار نخست این بنیاد به شمار میرود.
وی با بیان اینکه بنیاد علوی در کنار دولت و با مشارکت مردم و دستگاههای اجرایی برای محرومیتزدایی تلاش میکند، افزود: الگوی توسعه بنیاد علوی، توسعه متوازن و متقارن است و در این الگو، بار اصلی بر روی مشارکت مردم است.
منصوری از تخصیص 21 میلیارد تومان اعتبار هزینهای و 30 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه از سوی بنیاد علوی برای اجرای طرحهای توسعه در شهرستان چاراویماق در سال جاری خبر داد و گفت: پروژههایی برای جذب این منابع پیشنهاد و در بنیاد تصویب شده و امیدواریم این منابع در کنار منابع دولتی و جدیت دستگاههای مسئول چهره منطقه را تغییر دهد.
وی با تأکید بر اینکه بنیاد علوی به همه توافقات خود عمل خواهد کرد، گفت: اولویت ما سرعت عمل در اجرای پروژههاست و هرچه شهرستان قابلیت جذب هدفمند تسهیلات را داشته باشد آماده تخصیص منابع هستیم.
بنیاد علوی بارقه امید را در دل مردم چاراویماق روشن کرده است
نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: حرکت بنیاد علوی در شهرستان محروم چاراویماق، بارقه امیدی در دل مردم این منطقه روشن کرده و امیدواریم این حرکت تا نقطه محرومیتزدایی ادامه یابد.
حمزه امینی با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر شهرستان چاراویماق در حوزه معدن، کشاورزی و گردشگری، گفت: استفاده از ظرفیتهای این شهرستان میتواند موجب اشتغال جوانان منطقه و حتی شهرستانهای دیگر شود.
وی خواستار احیای تعاونی قالیبافان این شهرستان برای ارتقای سطح معیشت مردم منطقه شد و گفت: نامناسب بودن راهها بویژه راههای روستایی از معضلات اصلی شهرستان چاراویماق است و برای جذب سرمایهگذاری باید این معضل برطرف شود.
عزم جدی مدیریت اجرایی استان برای تحقق طرحهای توسعه بنیاد علوی در شهرستان چاراویماق
معاونان هماهنگی امور عمرانی و هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم در سخنان خود بر آمادگی گروههای کارشناسی استانداری برای اجرایی شدن طرحهای توسعه بنیاد علوی در شهرستان چاراویماق تأکید کردند.
جواد رحمتی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تقویت معیشت مردم را عامل تحول اساسی در منطقه برشمرد و گفت: نگاه صرف عمرانی بدون توجه به بحث معیشت موجب توسعه پایدار نمیشود.
وی، توجه به ظرفیتهای منطقه را در هزینهکرد منابع و اجرای پروژههای عمرانی ضروری دانست و گفت: بارگذاری منابع باید متناسب با ظرفیتها باشد، در غیر این صورت موجب اتلاف منابع خواهد شد.
علی جهانگیری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز علت اصلی توسعهنیافتگی شهرستان چاراویماق را عدم جذب سرمایهگذاری دانست و گفت: توانمندسازی نیروی انسانی باید با نگاه معیشت و ماندگاری مردم در منطقه انجام شود.
وی شهرک صنعتی چاراویماق را یکی از ابزارهای تحول در این منطقه برشمرد و گفت: وجود زیرساختهای مناسب و دسترسی به بازار مصرف از مزایای این شهرک است که جذابیت خوبی برای سرمایهگذاری دارد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه شهرستان چاراویماق به همراه بستانآباد، دومین شهرستان منتخب استان برای اجرای طرحهای توسعه پایدار هستند، گفت: برای اجرای این طرحها، 9 تفاهمنامه بین استان و بنیاد علوی امضا شده و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
تقی کرمی افزود: بنیاد علوی با جدیت و تمام قوا در شهرستان چاراویماق حضور یافته و یک و نیم ماه است که کارهای اجرایی را در این شهرستان شروع کرده است.
فرماندار چاراویماق هم با اشاره به برخی از ظرفیتها و تنگناهای این شهرستان، گفت: بادآانتظار داریم که توسعه شهرستان به سمت و سوی اشتغالزایی باشد و در این راستا، توسعه زیرساختها، ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و صنایع فراوری در بخش معدن ضروری است.
رسول یعقوبی از دستگاههای استانی و شهرستانی خواست تا امکانات خود را در جهت هماهنگی و تعامل با بنیاد علوی قرار دهند تا در زمان مشخص شاهد تحول در چهره این منطقه باشیم.
مدیران دستگاههای اجرایی استان نیز در این جلسه دیدگاههای خود را درخصوص طرحهای توسعه بنیاد علوی در شهرستان چاراویماق بیان کردند.