معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سفر به تبریز، ضمن بازدید از چند واحد صنعتی و دانشبنیان، چند طرح فناورانه را افتتاح کرد.
دکتر سورنا ستاری صبح امروز با استقبال رسمی استاندار آذربایجان شرقی وارد فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز شد.
وی در نخستین گام از سفر خود به تبریز، از بخشهای مختلف شرکت صنعتی پمپیران بازدید کرد و در جریان آخرین فعالیتها و دستاوردهای فناورانه این شرکت قرار گرفت.
در جریان این بازدید از نخستین پمپ "ساخت داخل" برای استفاده در خط انتقال آب خلیج فارس رونمایی و عملیات تست آن اجرا شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور سپس در دانشگاه صنعتی سهند حضور یافت و از 30 محصول به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه محصولات دانشبنیان این دانشگاه بازدید کرد.
همچنین با حضور دکتر ستاری، مطالعات فنی و اقتصادی «سایبر پارک» تبریز به عنوان اولین سایبرپارک کشور در دانشگاه صنعتی سهند آغاز شد.
«سایبر پارک» تبریز به منظور ایجاد همزمان زیرساخت مناسب، خدمات پشتیبانی، زیرساختهای تحلیل و جریان دیتا و ارتباطات با کیفیت بالا برای تعامل با شرکتهای تجاری، دانشبنیان و دانشگاههای داخل و خارج از کشور در تبریز ایجاد میشود تا ضمن ایجاد مزیتهای رقابتی، ایده های نوآورانه برای مبادلات ارزش افزای ترکیبی دانش و دیتا را به شرکتهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی ارایه دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه سفر به تبریز، نخستین خط تولید انبوه «تیوپ لیزر سیلد گازکربنیک» را در شهرک صنعتی شهید سلیمانی (فناوریهای پیشرفته) تبریز افتتاح کرد.
دانش فنی تولید تیوپ لیزر سیلد گازکربنیک توسط شرکت دانشبنیان صنایع نویناندیش سهند آرام تبریز تولید شده و در فاز نخست آن تعداد ۵ هزار تیوپ لیزری در سال تولید میشود.
با افتتاح این کارخانه، ایران به عنوان پنجمین کشور دارای فناوری تولید تیوب لیزر سیلد گازکربنیک در جهان شناخته میشود.
همزمان با افتتاح این کارخانه از دستاوردهای نخستین شتابدهنده فناوری شمال غرب کشور مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی رونمایی شد.
شتابدهنده همگامان نخستین شتابدهنده حوزه فناوری در شمال غرب کشور است که با سرمایهگذاری بخش خصوصی از سال 98 فعالیت خود را آغاز کرده است.
افتتاح کارخانه تعمیق ساخت داخل شرکت شیمی پژوهش صنعت و آغاز عملیات اجرایی احداث مرکز نوآوری و شتابدهی ساخت داخل این شرکت در شهرک صنعتی شهید سلیمانی از دیگر برنامههای سفر معاون رئیس جمهور به تبریز بود.
کارخانه تعمیق ساخت داخل برای توسعه بومیسازی صنایع سلولزی، معدنی، نفت و گاز در فضایی به وسعت 27 هزار مترمربع احداث شده و و با راهاندازی آن تاکنون دو هزار و 200 تن انواع ماشین آلات تولید شده که این رقم در سال آینده به 10هزار تن می رسد.
در این کارخانه تجهیزات مربوط به صنایع کاغذسازی، مواد معدنی، نفت و گاز ، تصفیه فاضلاب و صنایع دیگر که تاکنون وارداتی بودند تولید می شود و با تلاش هایی که صورت
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین از نمایشگاه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بازدید کرد.
در این نمایشگاه، ۱۵ طرح فناورانه و دانشبنیان در زمینههای چرم و کفش، سلامت، پلیمر، فناوری حرارتی، ساختمان و تجهیزات پزشکی به نمایش گذاشته شده است.