معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: حاشیهنشینی بزرگترین و مهمترین تهدید کلانشهر تبریز است و ۲۵ تا ۳۰ درصد جمعیت این شهر در مناطق حاشیهنشین ساکن هستند.
جواد رحمتی در جلسه بررسی آخرین وضعیت پروژه پارک بزرگ تبریز با حضور فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص)، بازآفرینی بافت حاشیه نشین شهر تبریز را دغدغه جدی شورای شهر و شهردار تبریز عنوان کرد که می تواند پروژهای ماندگار برای نسل های آینده باشد.
وی با بیان اینکه در پروژه بازآفرینی بافت حاشیهنشین شهر با مردم محروم طرف هستیم که ضرورت دارد این طرح را در اولویت قرار دهیم، اظهار داشت: خیلی از این خانه ها به خاطر مهاجرت های قبل از انقلاب که مدیریت نشد، شکل گرفته است و این یکی از تهدیدهای شهر تبریز است.
رحمتی با اشاره به پروژه پارک بزرگ تبریز، گفت: نگاه جامع ما به تبریز موجب شده است تا قرارگاه به صورت مستمر در تبریز فعال باشد و در رابطه با پارک بزرگ تبریز چند پیوست زدیم تا از ظرفیت های قرارگاه به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: این پروژه بر اساس جامعیتی که دیده شده، برای آینده تبریز بسیار تاثیرگذار خواهد بود و سازو کارهایی تعریف کردیم تا دچار وقفه نشود.
رحمتی به حضور کمرنگ قرارگاه خاتمالانبیا در تبریز اشاره کرد و افزود: در تبریز برخلاف شهرهای دیگر، ورود قرارگاه کمرنگ تر است که با آغاز عملیات اجرایی چند پروژه کلیدی در تبریز، با توجه به مقیاس و توانمندیهای قرارگاه در پروژه های بزرگ، ورود قرارگاه می تواند یک گشایشی ایجاد کند.
وی ادامه داد: در طرح انتقال آب از ارس که سال ۹۶ به قرارداد واگذار شده و کنسرسیوم آن نیز انتخاب شده است، متاسفانه به دلیل تحریم ها، امکان انتقال فاینانس به کشور فراهم نشد و اکنون هم درخواست ما از قرارگاه این است که در تامین منابع مالی ما را یاری کنند.
شهردار تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه بر این باوریم که کار کردن برای محرومان و نجات جان آنها همانند حضور در جبهه های جنگ تحمیلی است، با اشاره به تفاهم نامه شهرداری و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا، گفت: طرح جابجایی ساکنان مناطق حاشیه نشین به صورت کلید به کلید، طرحی قابل اجرا و سودمند از ابعاد مختلف است.
ایرج شهین باهر، گسل شمال غرب تبریز را یکی از خطرناک ترین گسل های زلزله خیز کشور دانست و افزود: این گسل در بازه زمانی ۲۰۰ تا ۲۵۰ سال فعالیت می کند و اکنون حدود ۲۳۸ سال است زلزله ای در تبریز رخ نداده؛ البته قصد ندارم بگویم ۱۲ سال یا کمتر با زلزله تبریز فاصله داریم ولی باید موضوع بدمسکنی در تبریز را جدی گرفت.
وی با اشاره به وجود ۲۰۰۰ هکتار بافت حاشیه نشین در تبریز، یادآوری کرد: حدود ۵۰۰ هزار نفر در این مناطق زندگی می کنند و اگر زلزله ای در تبریز رخ بدهد ما شاهد یک فاجعه بزرگ انسانی ، اقتصادی و اجتماعی خواهیم بود.
شهین باهر اضافه کرد: در این مناطق با مشکل دسترسی، شیب های تند، عرض کم معابر مواجه هستیم و این مناطق به واقع تعریف کامل بدمسکنی است که همه ما موظفیم به ساکنان این مناطق محروم خدمت کنیم.