مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی، نداشتن مهارت و آگاهی را مهمترین و اصلیترین علت بروز آسیبهای اجتماعی برشمرد و گفت: مهارتهای لازم برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باید با برگزاری کلاسهای آموزشی و استفاده از مربیان مجرب و توانمند به دانشآموزان آموزش داده شود.
بدر شکوهی در آیین اختتامیه طرح مشارکت اجتماعی دانش آموزان «ماد»، گفت: دانش آموزان بیشترین همکاری را در این طرح داشته اند و اگر متولیان دستگاه ها از سنین پایین شروع به آگاه سازی کنند، ضمن توانمندسازی دانش آموزان در آینده با کمترین آسیب اجتماعی مواجه خواهند شد.
شکوهی افزود: آذربایجان شرقی به صورت موفق طرح نماد را اجرایی کرده و در شهرستانی مثل کلیبر که این طرح اجرا شده است موفقیت آن به نحو بارزی نمایان است و امیدواریم در کلیه مناطق و نواحی آموزش و پرورش نیز چنین موفقیتی را شاهد باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح نماد، آموزشهای مقابله با آسیب های اجتماعی به طور مستمر و گستردهتر در مدارس برگزار شود و اقدامات موازی دستگاههای مختلف در قالب این طرح در راستای یک هدف مشخص که کاهش آسیبهای اجتماعی است، تجمیع و متمرکز شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی در ادامه تاکید کرد: برای توسعه کشور و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی مسیری جز ورود به صحن آموزش و پرورش نیست.
وی با اشاره به ظهور آسیب های اجتماعی جدید و پیچیده در دنیای مدرن، گفت: تجربه ثابت کرده در حوزههایی که از ظرفیت مردم استفاده شده نتیجه خوبی حاصل شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: آسیبهای اجتماعی واقعیتی است که مانند آینه، تمام زوایای پنهان و پیدای جامعه را انعکاس می دهد و باید به درستی برنامه ریزی شود.
جعفر پاشایی بررسی آسیب های اجتماعی را با سه روش تحقیقی، موضوعی و مشارکتی پیشنهاد کرد و افزود: مشارکت نهادهای مرتبط با این موضوع در تسریع اهداف طرح بسیار موثر بوده و خواهد بود.
گفتنی است در این آیین، از دانشآموزان و تسهیلگران برتر طرح مشارکتهای اجتماعی دانشآموزان در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی (ماد) تجلیل شد.