جلسه شورای اداری استان ظهر امروز (پنجشنبه) به ریاست استاندار آذربایجان شرقی و با حضور تعدادی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی برگزار شد.
دکتر محمدرضا پورمحمدی در جلسه شورای اداری استان که تعدادی از اعضا در محل استانداری و مدیران دستگاههای اجرایی به صورت ارتباط تصویری در آن شرکت کرده بودند، گفت: همدلی و وحدت حاکم بر استان، مرهون همکاری و تعامل بسیار خوب مدیران دولتی و قضایی، نمایندگان استان و بخصوص راهنماییهای ارزنده نماینده ولی فقیه در استان است.
وی ادامه داد: به رغم مشکلات ناشی از کرونا و تحریمهای ظالمانه غرب، روند برنامههای اقتصادی و فعالیتهای عمرانی استان با قدرت ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: به برکت عنایات خداوند متعال و همدلی حاکم، هیچ مشکل امنیتی در استان نداریم و از این پس نیز امیدواریم هیچ مشکل و حاشیه خاصی در استان نداشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به راهاندازی مجمع مشورتی استان با حضور نماینده ولی فقیه و مسئولان و نمایندگان سابق و فعلی استان، گفت: همه با هم برای توسعه و پیشرفت استان، هم پیمان شده ایم و بدون دخالت دادن نگرش های سیاسی، در مسیر تحقق این مهم تلاش می کنیم.
پورمحمدی تاکید کرد: بر این باوریم که تقویت همدلی و همراهی همه جانبه در استان، باعث انجام کارهای بزرگ و رفع بسیاری از مشکلات استان می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در حال حاضر تمام شهرستان های استان در وضعیت زرد قرار دارند و امیدواریم با همراهی مردم به سمت وضعیت های سفید و سبز حرکت کنیم.
پورمحمدی با قدردانی از مشارکت دستگاه های مسئول و همراهی مردم در اعمال محدودیت های کرونا، گفت: افزایش حساسیت مردم نسبت به بیماری کرونا، تلاش شبانه روزی کادر درمان و همچنین همراهی سپاه و بسیج در اجرای طرح شهید سلیمانی از اصلی ترین عوامل دخیل در کاهش آمارهاست و این کاهش آمار نباید موجب عادی انگاری شرایط از سوی مردم شود.
پورمحمدی همچنین خواستار تلاش نمایندگان استان برای بهره مندی بیشتر استان از بودجه سال 1400 شد و افزود: تقویت سهم بودجه ای استان،نقش مهمی در پیشبرد پروژه های عمرانی و سایر اقدامات زیر ساختی و مورد نیاز استان خواهد داشت.
وی ادامه داد: تا آخرین روز و ساعت خدمت، برای رفع مشکلات استان و توسعه پایدار تلاش می کنیم و با حرکت در محور و مسیر اعتدال، برنامه های خود را پیش می بریم.
پورمحمدی افزود: تمامی مدیران موظف هستند که با این رویکرد به انجام وظایف خود در سال پایانی دولت بپردازند و هیچ گونه قصور و کم کاری را تحمل نخواهیم کرد.
وی از عملکرد دستگاه های نظارتی در بازداشت مدیران متخلف قدردانی کرد و گفت: چنین برخوردهایی، حاکی از رویکرد نظام برای مبارزه با فساد است.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین خواستار تسریع در تکمیل و بهره برداری از مگاپروژههای استان شد و گفت: راهآهن بستان آباد- خاوران، مهمترین پروژه عمرانی استان است که به دلیل برخی مشکلات مربوط به نقدینگی، تا پایان تیرماه سال آینده به بهره برداری می رسد.
پورمحمدی همچنین با اشاره به سفر اخیر وزیر صمت به تبریز، گفت: در این سفر،مسئولیت همکاری با کشورهای همسایه به استان آذربایجان شرقی واگذار شده که خوشبختانه در روزهای اخیر نیز جلساتی تخصصی در این زمینه برگزار کردهایم.
وی همچنین از آمادگی استان برای راه اندازی قطب سوم خودرو در تبریز خبر داد و گفت: وزیر صمت نیز موافقت خود با این موضوع را در سفر اخیر به تبریز اعلام کرد.
پورمحمدی همچنین با اشاره به آمادگی استان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، گفت: برگزاری انتخابات سالم، شفاف و قانونی، هدف اصلی ماست و از تمام مردم و بخصوص اقشار مهم و تاثیرگذار انتظار داریم نهایت تلاش خود را برای افزایش مشارکت در این انتخابات به کار گیرند.
حمیدرضا قاسم زاده، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه به معرفی مدیران جدید منصوب شده در استان پرداخت و به برخی از موفقیت ها و دستاوردهای ادارات کل و سازمان های اجرایی استان در سال اخیر ازجمله کسب رتبه نخست کشوری توسط اداره کل محیط زیست استان، رتبه نخست و برتر پژوهشی کشور توسط دانشگاه تبریز، رتبه نخست ملی توسط اداره کل استاندارد، رتبه نخست کشوری توسط اداره کل نوسازی مدارس، رتبه دوم کشوری توسط اداره کل پست استان و کسب عنوان مدیرکل نمونه کشوری توسط مدیرکل دامپزشکی استان اشاره کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز به آخرین وضعیت استان از منظر شاخص های امنیتی و سیاسی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر هیچ مشکل خاص امنیتی در استان نداریم.
علیار راستگو افزود: آذربایجان شرقی به رغم موقعیت خاص جغرافیایی و همسایگی با چندین کشور همسایه و بخصوص مناقشه قره باغ، از جمله استان های امن کشور محسوب می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از کاهش چشمگیر تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در استان خبر داد و گفت: تعداد بیماران بستری کرونایی در بیمارستان های استان از بیش از یک هزار و 500 نفر به کمتر از 500 نفر رسیده و میانگین فوتی های ناشی از کرونا در استان نیز تک رقمی شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی همچنین گفت: هرگونه بی احتیاطی و بی توجهی در رعایت شیوهنامههای بهداشتی، وضعیت استان را بدتر می کند لذا از تمامی مردم انتظار داریم نهایت تلاش خود برای رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را به کار گیرند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه در خصوص استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز گفت: در رابطه با مصرف انرژی در بین دو راهی قرار داریم که یا باید آلودگی را تحمل کنیم و یا تولید برق را کاهش دهیم.
جواد رحمتی ادامه داد: ما موافق این وضعیت نیستیم ولی افزایش حدود 18 درصدی مصرف گاز در کشور به لحاظ روندی که در گذشته داشتیم روند طبیعی نبود به همین خاطر سهمیه ای که وزارت نفت به وزارت نیرو داده بود با اولویت به نیروگاههایی داده شد که سوخت دوگانه دارند تا سوخت غیرگاز را جایگزین کنند.
وی افزود: پیگیر سهمیه گاز برای نیروگاه تبریز بودیم ولی محقق نشد و مجوز استفاده از مازوت را دریافت کردیم که به دنبال پایداری جوی هوا و استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز با آلودگی هوا در تبریز مواجه شدیم.
رحمتی گفت: از گذشته مصوباتی برای بهینه سازی مصرف سوخت در تمام دستگاه های استان داشتیم که استفاده از انرژی تجدیدپذیر در ادارات و نصب پنل های خورشیدی به عنوان یک تکلیف قانونی به دستگاه ها بخشنامه شد ولی متاسفانه اکثر ادارات یه این مساله نپرداختند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه اگر نیروگاه تبریز خاموش می شد با کاهش تولید برق مواجه می شدیم و سیستم گرمایش اکثر خانهها که پکیج است، از کار می افتاد از این رو ناچار بودیم نیروگاه فعال بماند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان به لحاظ بحث های زیرساختی در تولید انرژی در وضعیت سربه سر قرار دارد، گفت: 1700 مگاوات قبل از دولت تدبیر و امید در استان برق تولید می شد که اکنون به 2 هزار و 200 مگاوات افزایش یافته که تقریبا برابر با مصرف استان است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل تصمیمات غلط در دولت گذشته متاسفانه به جای صرف بودجه به توسعه زیرساخت ها باید یارانه پرداخت شود، افزود: در پست های برق استان با مشکل مواجه هستیم و برق اکثر شهرک های صنعتی تامین نمی شود.
رحمتی در خصوص کاهش سهم بودجه های عمرانی در کشور به دلیل افزایش هزینه های جاری نیز گفت: افزایش سهم هزینههای جاری به دنبال یک سری سیاست های دولت از سال 84 تا 92 در خصوص افزایش 80 درصدی نیروهای انسانی در بدنه دولت بر می گردد.
وی ادامه داد: صدمات افزایش بدنه دولت در گذشته را اکنون متوجه هستیم و هر دولتی که سرکار بیاید ابتدا باید به نسبت درآمدهایی که دارد حقوق پرسنل را پرداخت و در نهایت پول های باقیمانده را صرف هزینه های دیگر همچون عمرانی و سایر خدمات کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی اظهار داشت: تصمیماتی همچون فروش اموال دولت برای پرداخت یارانه مردم در راستای اهداف توسعه اقتصادی کشور نیست و همه دستگاه ها اموال اداری را برای تحقق تعهدی که مجلس به عهده دولت گذاشته به فروش می رسانند.
تعدادی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و همچنین مدیران دستگاه های اجرایی استان نیز به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در موضوعات مختلف پرداختند.