مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی با تأکید بر شناسایی و انسداد عوامل شکلگیری ناهنجاریهای اجتماعی، اظهار داشت: ضروری است حوزههای علمی و دانشگاهی برای آسیبشناسی این ناهنجاریها ورود کنند و راهکارهای عملیاتی برای زدودن چهره استان و جامعه از پدیدههای نامطلوبی مانند تکدیگری و کودکان خیابانی ارائه کنند.
بدر شکوهی در جلسه ستاد ساماندهی متکدیان و کودکان کار و خیابانی، افزود: لازم است با نامساعد کردن فضای فعالیت و تکدیگری برای متکدیان حرفهای، اعتبار تبریز به عنوان شهر بدون گدا را به واسطه همافزایی و همکاری مردم و دستگاههای اجرایی حفظ کنیم.
وی با اشاره به نقش سمنها و موسسات خیریه که با استفاده از منابع خیرین نیکاندیش استان اقدامات درخشانی جهت ساماندهی کودکان کار و متکدیان انجام دادهاند، از زحمات این تشکلها بویژه موسسه خیریه حمایت از مستمندان و موسسه خیریه فرزندان رحمت قدردانی کرد.
شکوهی همچنین با بیان اینکه رسیدگی به متکدیان جزو وظایف ذاتی شهرداریهاست، افزود: واگذاری امور به بخش خصوصی، نمیتواند نافی مسئولیت دستگاهها قلمداد شود و بر این اساس شهرداریها باید در راستای جمعآوری و توانمندسازی متکدیان با دستگاههای حوزه اجتماعی نهایت همکاری را داشته باشند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تأکید کرد: مردم ولینعمتان انقلاب و مسئولان هستند و ضروری است دستگاههای متولی و مسئولان در حفظ کرامت انسانی و آبروی افراد نهایت دقت و ظرافت را به خرج دهند.
شکوهی در پایان بر توانمندسازی افراد هدف و همکاری تمامی دستگاههای دخیل در این حوزه ازجمله رسانهها و مطبوعات برای مقابله با این معضل اجتماعی تأکید کرد.
صحاف، مدیرکل بهزیستی استان نیز در این جلسه ضمن گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص مقابله با پدیده کودکان کار و ساماندهی متکدیان، از افزایش محسوس پدیده کودکان کار در مقایسه با گذشته خبر داد و گفت: اکثر کودکان کار از مشکلاتی از قبیل طلاق والدین و یا مشکلات اقتصادی خانواده رنج میبرند که بهزیستی استان توانسته است با همکاری موسسات خیریه و نهادهای ذیربط، بخش قابل توجهی از این کودکان را تحت پوشش قرار داده و به کانون خانواده و زندگی عادی برگرداند.