فرماندار اسکو با اشاره به اینکه شهر سهند در آستانه یک رویداد جهانی است، گفت: ارزیابی نهایی برنامه شهر سالم سهند توسط سازمان بهداشت جهانی در اواخر اردیبهشت انجام می شود.
بابک رضی منش در جلسه هماهنگی دبیرخانه های علمی و اجرایی این پروژه که با دستور کار برنامه ریزی جهت حضور نهایی ارزیابان سازمان بهداشت جهانی برگزار شد گفت: اواخر اردیبهشت ماه ارزیابان برجسته سازمان بهداشت جهانی برای آخرین بار از اقدامات صورت گرفته در پروژه شهر سالم سهند بازدید و ارزیابی نهایی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه برنامه حضور ارزیابان سازمان بهداشت جهانی در سهند در دو روز کاری صورت خواهد گرفت افزود؛ روز اول با تشکیل جلسه و ارائه برنامه توسط ناظر عالی پروژه، دبیران و روسای کمیته های تخصصی آغاز و در ادامه کار بازدید از پروژه ها و مکان های مورد نظر ارزیابان انجام خواهد یافت.
رضی منش با بیان اینکه سه تیم ارزیاب به صورت جداگانه از اقدامات برنامه شهر سالم سهند بازدید خواهند کرد افزود: تیم اول به سرپرستی دکتر ماها الداوی به ارزیابی اقدامات بخش توسعه سلامت، مرکز اطلاعات جامعه محور، مداخلات جامعه محور و مشارکت سمن ها، اقدامات بخش خصوصی و گروه های مردمی و تیم دوم به سرپرستی دکتر سمر الفکی از مدارس مروج سلامت، توسعه مهارت اجتماعی، آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی و اشتغال، ظرفیت سازی در مردم و سایر برنامه های توسعه شهری بازدید و ارزیابی خواهند داشت و تیم سوم به سرپرستی دکتر آسایی مسائل مربوط به امنیت غذایی در تولید و توزیع مواد غذایی سالم، دسترسی به آب سالم، فاضلاب، سیستم تصفیه خانه، آلودگی هوا و آمادگی در مقابله با حوادث و بلایا را مورد ارزیابی و بررسی قرار خواهند داد.
فرماندار اسکو و ناظر عالی برنامه شهر سالم سهند اظهار کرد: هدف حضور ارزیابان سازمان بهداشت جهانی بررسی میدانی اقدامات، برنامه ها و از همه مهمتر سنجش عزم و اراده سیاسی و اجرایی در بین مسئولین سهند و اطمینان از وجود برنامه برای تحقق توسعه پایدار در تمامی ابعاد توسعه، تعهد مردم و سازمان ها و تشکل های مردم نهاد و میزان مشارکت آنان تصمیم گیری ها و اداره امورات است افزود؛ در این ۵ سال ارزیابی های متعددی از اقدامات این پروژه انجام یافته و رضایت کامل از روند اجرای برنامه در شهر جدید سهند از طرف ارزیابان وجود دارد.
وی با بیان اینکه در این دو روز تلاش خواهد شد تمامی اقدامات و برنامه های دبیرخانه های علمی و اجرایی و کمیته های تخصصی ۵ گانه در راستای ارتقای شاخص های حوزه سلامت به ارزیابان برجسته دفتر مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی"WHO" تشریح و تبیین شود، ابراز امیدواری کرد پس از پایان این ارزیابی نهایی شهر سالم سهند به عنوان اولین شهر سالم جمهوری اسلامی به شبکه جوامع شهرهای سالم الحاق و افتخاری بزرگ برای کشور، استان و شهرستان کسب شود.
رضی منش، از آمادگی انتقال این تجارب ارزشمند به سایر شهرهای کشور خبر داد و افزود: به اعتقاد کارشناسان"WHO"شهر سهند قابلیت تبدیل شدن به الگوی شهرهای کشور و به عنوان دانشگاهی برای شهر آموزش برنامه های شهر سالم در راستای ترویج و گسترش این برنامه را دارا می باشد در این راستا سهند آماده همکاری تنگاتنگ با سایر شهرها برای اجرای این برنامه و الحاق به شبکه شهرهای سالم کشور را دارد.
فرماندار اسکو با بیان اینکه این طرح مبتنی بر همکاری های بین بخشی، مشارکت جامعه در تصمیم گیری ها و اداره امور شهر می باشد. افزودند؛ امیدواریم ثبت این شهر به شبکه شهرهای سالم جهان آغاز گر راهی برای بهبود وضعیت زیستی، سلامتی، اقتصادی و اجتماعی مردم باشد و مسئولین این شهر با تعیین اولویت های اصلی و هدایت منابع به این مهم همت گمارند.
🆔 @govomidosku