جمعه 29 فروردين 1404
تاریخ : جمعه 31 ارديبهشت 1400
کد 4121

استاندار آذربایجان شرقی:

عشایر از ارکان مهم تحقق اقتصاد مقاومتی هستند

استاندار آذربایجان شرقی گفت: عشایر از جمله مهم‌ترین و موثرترین عوامل تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور محسوب می‌شوند و بدون تلاش این عزیزان، تامین نیاز کشور به گوشت و محصولات لبنی با مشکل مواجه می شود.
دکتر محمدرضا پورمحمدی در دیدار رئیس سازمان امور عشایر ایران و تعدادی از نمایندگان عضو فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی با وی، گفت: رسیدگی به مشکلات و مطالبات عشایر، نیازمند یک عزم جدی در بین نمایندگان مجلس و مسئولان دولت است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی بر ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب در زمینه تولید محصولات غذایی استراتژیک و خودکفایی کامل در زمینه تولید محصولاتی همچون گوشت، گندم و جو تاکید کرد و گفت: اهمیت این موضوع در زمان‌هایی همچون شرایط کرونا، دوچندان می‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین خواستار  توجه مجلس و دولت به افزایش بودجه مناطق عشایرنشین شد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران نیز در این دیدار عشایر را انسان‌هایی دوستدار طبیعت و مهربان معرفی کرد و ادمه داد: بدون شک، نقش عشایر در تحقق توسعه پایدار، نقشی مهم و غیرقابل انکار است.

شاهین علایی مقدم ادامه داد: بسیاری از عشایر کشور، خواستار استفاده از آب مجازی برای کاهش فشار بر سفره‌های زیرزمینی منابع آبی هستند که خوشبختانه برنامه ریزی‌های مناسبی در این زمینه آغاز شده است.

وی تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز توسط عشایر را یکی از اساسی‌ترین اولویت‌های سازمان امور عشایر ایران دانست و ادامه داد: با اتحادیه مرکزی نیز در این زمینه، هماهنگی‌های بسیار موثری انجام شده است.

علایی مقدم با اشاره به تولید 450 هزارتنی محصولات لبنی کشور توسط عشایر، اظهار داشت: محصولات تولیدی عشایر باید برندسازی شده و با افرادس که از نام و برند عشایر، سوءاستفاده می کنند برخورد شود.

وی همچنین از وجود بیش از هشت هزار گونه گیاهان دارویی در مناطق عشایری کشور خبر داد و افزود: متاسفانه آن چنان که باید و شاید از این ظرفیت در زمینه تامین نیاز داخل و همچنین صادرات به سایر کشورها استفاده نکرده ایم.

به گفته وی، 150 میلیارد ریال برای تامین آب شرب عشایر، 200 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت برای تامین علوفه مورد نیاز دام عشایر در روزهای آتی به استان تخصیص می‌یابد و در ماه‌های آتی نیز 500 دستگاه پنل خورشیدی قابل حمل به ارزش بیش از 50 میلیارد ریال در بین عشایر استان توزیع می‌شود.

کریمی، نماینده مردم بابل، حاتمی، نماینده کلیبر، خداآفریین و هوراند و همچنین داوودی، نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار از آمادگی قوه مقننه برای اصلاح برخی قوانین به نفع عشایر و توجه به افزایش سهم و بودجه استان های عشایر نشین در بودجه های سال آتی خبر دادند.

آخرین وضعیت واکسیناسیون جمعیت دامی استان در مقابل بیماری‌های مختلف نیز توسط امیرحسین بهداد، مدیرکل دامپزشکی استان ارائه شد.
 
  • نوشته شده
  • در جمعه 31 ارديبهشت 1400