مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی بر نقش کانونی و محوری تعلیم و تربیت در دستیابی به توسعه پایدار تاکید کرد و فعال کردن کلیه ظرفیتها برای ریشهکن کردن بیسوادی در سطح استان را ضروری دانست.
بدر شکوهی در جلسه شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی استان، با اشاره به اینکه توجه ویژه به سوادآموزی و افزایش دسترسی به خدمات آموزشی، از دستاوردهای گرانسنگ انقلاب اسلامی است، افزود: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون شاخص باسوادی از حدود 42 درصد به بالای 96 درصد در سطح کشور رسیده است و کشورمان در این زمینه با بسیاری از کشورهای پیشرفته و توسعهیافته برابری میکند.
وی، استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و کنشگران مدنی را در موضوع شناسایی افراد بیسواد و هدایت آنها به مراکز آموزشی، یکی از ضرورتهای ارتقای سطح سوادآموزی دانست و تصریح کرد: تهیه بانک اطلاعاتی از افراد لازمالتعلیم استان که بتواند حتی در صورت مهاجرت و جابجایی آدرس، آموزشیاران نهضت را برای تحت پوشش قرار دادن آنها یاری رساند باید در دستور کار نهضت سوادآموزی استان قرار گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در سرشماری سال 90، شاخص باسوادی استان 92.1 درصد و 4 درصد پایینتر از میانگین کشوری بود، اظهار داشت: با برنامهریزیهای صورت گرفته از سال 92 و در سایه همکاری دستگاههای عضو شورا، شاهد جهش در سطح باسوادی استان بودهایم و در آخرین ارزیابی تنها 0.2 درصد با میانگین کشوری فاصله داریم.
جعفر پاشایی افزود: در سال جاری نیز دو هدف عمده برای رسیدن به عددی بالاتر از میانگین کشوری در شاخص باسوادی و کیفیت بخشی به فرایند آموزش در دستور کار اداره کل آموزش و پرورش استان قرار گرفته است که با همدلی و هماهنگی مطلوب اعضای شورای پشتیبانی از نهضت سوادآموزی، به حصول این چشمانداز اطمینان داریم.
وی همچنین با اشاره به فرارسیدن فصل بازگشایی مدارس تصریح کرد: با توجه به تدابیر وزارت آموزش و پرورش و مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا مقرر است از ابتدای مهر بازگشایی مدارس به سه صورت حضوری، مجازی وترکیبی صورت گیرد.
پاشایی افزود: طی دو ماهه اخیر بیش از 90 درصد فرهنگیان در مقابل بیماری کرونا واکسینه شدهاند و به زودی شاهد آغاز واکسیناسیون دانشآموزان نیز خواهیم بود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان نیز در این جلسه اظهار داشت: در سال95 مجموعاً 141 هزار نفر در استان اظهار بیسوادی کرده بودند که در سایه اقدامات گسترده و زحمات کلیه دستگاهها، 41 هزار نفر طی سالهای اخیر توانستهاند مدرک قبولی در آزمونهای سوادآموزی دریافت کنند.
صادقی افزود: یکی از مشکلات جدی برای ریشهکنی کامل بیسوادی در سطح استان عدم مراجعه افراد باقی مانده به مراکز آموزشی و جابجایی و مهاجرت بخش قابل توجهی از این افراد است که شناسایی و ارائه خدمات آموزشی به آنها را دشوار ساخته است.
در پایان این جلسه از اعضای شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی استان به خاطر کسب رتبه برتر کشوری تجلیل شد.