مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت 103 سمن در حوزههای فرهنگی، درمانی، کاهش آسیب، صیانت و اشتغالزایی، گفت: فعالیت بیش از یکصد سازمان مردمنهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر فرصت بینظیری برای کاهش معضل اعتیاد در استان است.
بدر شکوهی در جلسه کمیته مشارکتهای مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، افزود: اشتغال معتادان بهبودیافته نقش اصلی را در کاهش تعداد معتادان ایفا میکند و در این زمینه همکاری تنگاتنگ دستگاهها با یکدیگر و ارائه آموزشهای لازم به این امر توسط اداره کل فنی و حرفهای استان ضروری است.
وی تصریح کرد: اعتبارات اختصاص یافته به سمنهای استان در امر مبارزه با مواد مخدر نسبت به سال قبل افزایش یافته است و انتظار داریم خیران استان در این امر حیاتی بیش از گذشته مشارکت کنند.
شکوهی گفت: بسترسازی برای فعالیت و مشارکت سازمانهای مردم نهاد وظیفه همه دستگاههای عضو کمیته مشارکتهای مردمی میباشد و ادارات نباید به این موضوع با دیدگاه تزئینی نگاه کنند.
وی به ارتباط گسترش اعتیاد با افزایش جمعیت حاشیهنشین در شهرها اشاره کرد و گفت: سازمانهای مردم نهاد باید در سکونتگاههای غیر رسمی حضور تاثیرگذاری را در مقابله با مواد مخدر ایفا کنند.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: تنها راهکار در جهت برونرفت از بحران اجتماعی، پرداختن به حوزه کاهش تقاضا است.
امیر رنجبر افزود: موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و رویکرد ایجابی در راستای توسعه مشارکتهای مردمی بسیار مهم است ولی در این خصوص از فعالیت در حوزه کاهش عرضه مواد مخدر نباید غافل بود.
وی تأکید کرد: ما در حوزه جلب مشارکتهای مردمی بایستی از ظرفیت گروههای مرجع، اساتید دانشگاه، خیرین و اصحاب رسانه استفاده کنیم.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با تأکید براهمیت نقش CBOها (گروههای اجتماع محور در محلات) افزود: اگر ما بتوانیم در حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر مردم را همگام سازیم بدون شک در این جهاد مقدس موفق خواهیم شد.