شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : يکشنبه 12 آبان 1398
کد 528

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی:

توجه به رفتار بومی در احیای دریاچه ارومیه ضروری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: توجه ویژه به رفتار متناسب با طبیعت منطقه در احیای دریاچه ارومیه، ضروری است و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
جواد رحمتی در جلسه شورای فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه، با اشاره به بارش های خوب در دو سال اخیر و نقش مهم آن در بهبود نسبی وضعیت دریاچه ارومیه، افزود: اقدامات دولت برای احیای دریاچه و نجات آن از خشکی کامل نیز نباید فراموش شود. بارش ها، تنها عامل احیای نسبی دریاچه نبودند؛ چرا که در سال های گذشته نیز به‌رغم بارش بیش از 420 میلی‌متری، شاهد کاهش ارتفاع آب دریاچه بودیم.

وی توجه همزمان به مسائل زیست محیطی و مسائل فنی را از مهم ترین عوامل دخیل در حفظ اکوسیستم اصلی طبیعت دانست و اظهار کرد: اداره کل منابع طبیعی استان، اقدامات بسیار خوبی در حوزه دریاچه ارومیه انجام داده که بسیار باارزش تر از بقیه اقدامات و فعالیت های انجام شده در این حوزه است.

رحمتی بر اطلاع رسانی و مشارکت مردم به عنوان دو عنصر مکمل و مهم در تکمیل و به ثمر رساندن فعالیت های ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و ادامه داد: بدون توجه به این دو موضوع، تمامی کارهای ما، ناقص و بدون تاثیر می ماند و انتظار داریم تمامی اعضای ستاد و بخصوص صدا و سیما و رسانه ها، مردم را از مخاطرات احتمالی خشکی دریاچه، آگاه سازند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری از مردم استان خواست که نهایت تلاش خود را برای صرفه جویی و استفاده بهینه از آب به کار گیرند و تصریح کرد: تکمیل تونل زاب در آینده ای نزدیک، محقق خواهد شد که امیدواریم با هدایت آب از این مسیر به دریاچه ارومیه، شاهد بهبود بیش از پیش این اکوسیستم طبیعی در منطقه باشیم.

رحمتی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه به جبران خسارت های ناشی از سیل اوایل امسال اختصاص یافت، افزود: به‌رغم این موضوع و با توجه به محدودیت منابع دولتی، دولت همچنان برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه، توجه دارد.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نحوه انعکاس اخبار بهبود وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به سال های قبل، نباید موجب کم‌توجهی دستگاه‌های ملی به این موضوع شود و امیدواریم بتوانیم علاوه بر تثبیت وضعیت دریاچه، در زمینه بهبود هرچه بیشتر آن نیز گام های خوبی برداریم.

رحمتی با بیان اینکه با تمام توان، اقدامات خود در مسیر احیای دریاچه ارومیه را ادامه می دهیم عنوان کرد: بضاعت علمی لازم در استان برای مدیریت این قضیه وجود دارد و حاضریم از محل اعتبارات استانی نیز به این موضوع به شرط پرهیز از کلیشه گرایی حمایت کنیم.

مدیر دفتر منطقه‌ای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: تراز دریاچه ارومیه با توجه به بارش‌های سال گذشته و اقدامات زیربنایی وضعیت خوبی را نشان می‌دهد.

خلیل ساعی افزود: با توجه به بارش‌های سال گذشته و اقدامات زیربنایی که انجام گرفته است، تراز دریاچه ارومیه در سال جاری وضعیت خوبی را نشان می‌دهد و باید گفت تراز دریاچه ارومیه یک متر افزایش نشان می‌دهد .

وی افزود : همواره از سال ۱۳۸۴ به بعد، تراز دریاچه روند منفی داشت اما از زمانی که ستاد احیا شکل گرفت با همکاری عوامل ذی ربط و جوامع محلی توانست در دو سال اول در خصوص تثبیت موفق باشد.

ساعی، تراز دریاچه ارومیه را ۱۲۷۱.۲۳ اعلام کرد و ادامه داد: حجم آب موجود در دریاچه، ۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون متر مکعب است.

 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 12 آبان 1398