استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه همه زیرساختها برای تولید آلومینا از نفلینسینیت سراب آماده است، گفت: تلاش میکنیم با امضای قرارداد این پروژه، عملیات اجرایی آن در کمترین زمان ممکن آغاز شود.
دکتر محمدرضا پورمحمدی دوشنبه شب در جلسه شورای عالی معادن در محل برگزاری نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی، اظهار داشت: اجرایی شدن کارخانه تولید آلومینیا از نفلینسینیت در شهرستان سراب از جمله مطالبات جدی استان است و سال ها به دلایلی به مرحله استخراج و راه اندازی کارخانه منجر نشده بود که خوشبختانه موانع آن برطرف شده است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه این کار با توان کارشناسی داخلی انجام خواهد شد
پورمحمدی با بیان اینکه بخش معدن یکی از ظرفیت های مغفول کشور است، اظهار داشت: نتوانسته ایم از معادن موجود در کشور استفاده درست داشته باشیم و اگر در جاهایی هم اکتشاف و بهره برداری انجام شده، به شکل خام فروشی بوده و موارد محدودی فرایندهای تبدیل به محصول نهایی انجام یافته است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه یک درصد معادن مس دنیا متعلق به آذربایجان شرقی است و رتبه برتر معادن مس کشور را داریم، افزود: با تأکید وزیر صنعت، معدن و تجارت مقرر شد تا فاز سوم کنسانتره مس سونگون و همچنین طرحهای تغلیظ و ذوب مس با سرعت انجام شود و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم تولید مس کاتدی را در استان انجام دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به قابلیت های موجود در استان آذربایجان شرقی درخواست می کنیم کمک شود از این ظرفیت برای توسعه استان و کشور بهره مند شویم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه با اشاره به روند رو به رشد فعالیتهای معدنی گفت: در سال جاری ارزش تولیدات مواد معدنی کشور ۲۲ میلیارد دلار خواهد شد.
جعفر سرقینی با اشاره به اینکه پارسال ۲۰ میلیارد دلار ارزش تولیدات صنایع معدنی کشور بود، افزود: از این میزان ۹ میلیارد دلار صادر شد و ۱۱ میلیارد دلار آن در داخل کشور مصرف شد.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم با وجود تحریم ها میزان صادرات مواد معدنی تولیدی کشور را به ۱۰ میلیارد دلار برسانیم.
سرقینی گفت: معدن با وجود تمام کمی و کاستی ها و عدم توجه هایی که با آن مواجه بوده، امروز جایگاه خوبی دارد و در شرایط تحریم، آمار و ارقام ۶ ماهه نشان می دهد به صادرات ۱۰ میلیارد دلاری در سال جاری خواهیم رسید.
وی اظهار داشت: بخش عمده ای از درآمد نفتی را می شود با معدن به خصوص فرآوری آن بدست آورد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به موضوع خام فروشی معدن نیز گفت: عوارضی برای این امر وضع شده و امروز اگر کسی نخواهد مواد معدنی را فراآوری کند، دیگر صادرات برایش توجیهی نخواهد داشت و مجبور به فراآوری است تا ارزش افزوده آن در داخل کشور باقی بماند.