شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : جمعه 17 آبان 1398
کد 614

گزارشی از زون تخصصی ایده‌های فناورانه دانش‌آموزی؛

ایده های بزرگ فناوران کوچک/ چشمانی که از شوق اختراع می درخشند

هفتمین دوره از نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در حالی برگزار شد که یکی از 18 زون تخصصی آن برای اختراعات و طرح های دانش آموزی اختصاص داده شده است.
به گزارش کمیته اطلاع رسانی هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس)، این نمایشگاه برای اولین بار در سال 1384 در تبریز برگزار شد که هدف از برپایی آن، معرفی ایده ها، فناوری ها و فکرهای نو در حوزه های مختلف بود.

برگزاری این نمایشگاه بعد از وقفه ای چندساله از سال 1393 از سر گرفته شد و سالانه پذیرای علاقه مندان بود؛ امسال نیز قطار رینوتکس در ایستگاه هفتم خود با عرضه بیش از3 هزار و 200 طرح از 25 استان در حال برگزاری است.

رینوتکس هفتم علاوه بر رشد آماری مشهود از لحاظ تعداد شرکت کنندگان و طرح های حاضر نسبت به دوره های قبلی، دارای تفاوت هایی در روند و ویژگی های برپایی بود.

طرح ها و اختراعات حاضر در این نمایشگاه در 18 زون تخصصی دسته بندی شده اند که ایجاد یک زون تخصصی برای اختراعات دانش آموزان یکی از تفاوت های عمده رینوتکس هفتم است.

علی جهانگیری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی و رئیس ستاد اجرایی این نمایشگاه معتقد است حضور پرشور و پر از ایده دانش آموزان در نمایشگاه رینوتکس هفتم بسیار غرور آفرین است.

او دررابطه با آینده فناوری ایران نوید داده و گفت: اشتیاق این دانش آموزان برای ایجاد طرح های نو انقلاب فناوری را برای آینده کشورمان نوید می دهد.
 

افزایش تعداد پژوهشکده های مخصوص دانش آموزان

جهانگیری با بیان اینکه دز سال92 فقط 5 پژوهشکده علمی برای دانش آموزان وجود داشت، گفت: امسال این تعداد به 42پژوهشکده رسیده است که همگی ایده های پرباری برای ارائه دارند.

زون تخصصی دانش آموزان در سالن استاد شهریار نمایشگاه بین المللی تبریز قرار داشته و بازدید از اختراعات این دانش آموزان برای بسیاری از علاقمندان جذاب است.

در غرفه های این زون هر دانش آموز کنار طرح و اختراع خود حضور دارد و برای بازدید کنندگان کارکرد و ویژگی های اختراع خود را توضیح می دهد.
 

تنفگی که بر سیستم عصبی تاثیر می گذارد

محمدرضا هرشیری، نوجوان دبیرستانی و طراح تفنگ سی ال است. او در رابطه با اختراع خود توضیح می دهد: در این سلاح سامانه ای قرار دارد که مشخصات دی ان ای افراد به آن داده می شود و درصورتی که فرد مورد نظر در فاصله 12 کیلومتری این اسلحه قرار بگیرد این سلاح از طریق تاثیر بر سیستم عصبی فرد را هدف قرار می دهد. این طراح اهل بناب در رابطه با تجربه حضور خود در نمایشگاه رینوتکس، گفت: این نمایشگاه محیطی برای دیده شدن اختراعات بود و مسئولان سازمان دفاع در بازدید از نمایشگاه طرح من را پسندیدند.
 

ماسک فرابنفش ایده ای برای آلودگی هوا

ثنا رنگاوران، دانش آموز دبستانی است که ایده ماسک فیلترکننده ویروس ها با نور فرا بنفش را ارائه کرده است. این طراح دانش آموز با بیان اینکه بازارهدف این ایده حوزه پزشکی است، می گوید:نور فرابنفش با قدرت نفوذی که در ذرات ریز دارد می تواند ذراتی مانند ویروس هارا از بین ببرد. او ادامه می دهد: این ماسک با یک فیلتر و یک دیود نوری فرابنفش و یک عدد باتری و کلید ساخته شده است.
 

جلوگیری از کپک زدن مواد غذایی با نور فرابنفش

نیما ناصری دانش آموزی دیگری از اهل مرند است که ایده ای برای جلوگیری از کپک زدن میوه و مواد غذایی ارائه کرده است. این نوجوان یازده ساله درخصوص کارکرد طرح خود می گوید: درب این ظرف مجهز به نور فرابنفش است که می توان هر مواد غذایی که احتمال کپک زدن آن وجود دارد را در آن قرار داده و برای مدت طولانی تر از آن نگهداری کرد. این سه اثر تنها بخش کوچکی از ایده های این فناوران کوچک را شامل می شود و ایده های جالب دیگری همچون ماشین الکتریکی معلولان،دستگاه پرورش زعفران، دستگاه ترمیم آسفالت و...ازجمله طرح های ارائه شده توسط دانش آموزان در نمایشگاه رینوتکس هفتم است.

گفتنی است هفتمین دوره از نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی از 13 آبان ماه همزمان با روز دانش آموز در محل نمایشگاه های بین المللی تبریز برپا شده و امروز مصادف با هفدهم آبان ماه به کار خود پایان می دهد.
 
گزارش از: سیده فاطمه مرتضوی
  • نوشته شده
  • در جمعه 17 آبان 1398
برچسب ها