استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه کارآمدی شوراهای شهر به عنوان پارلمانهای محلی، نقش مهمی در آینده جامعه دارد، گفت: چشم امید شهروندان برای توسعه شهری، معطوف به شوراست و این امر زمانی تحقق مییابد که نخبگان و منتخبان مردم با رویکرد تعامل و همکاری حرکت کنند.
دکتر محمدرضا پورمحمدی در جلسه فوقالعاده شورای شهر تبریز، اظهار داشت: انتظار داریم تعامل شورای شهر با نهادهای دولتی و اقشار موثر جامعه بیش از پیش افزایش یافته و از این رهگذر شاهد رفع مشکلات در تمامی بخشها باشیم.
وی با اشاره به انتخابات جدید هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تبریز، تأکید کرد: صندلی مسئولیت برای هیچ شخصی، همیشگی نبوده و نخواهد بود و داشتن یک کارنامه قابل قبول در دوران مسئولیت، مهمترین موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: تلاش شبانهروزی مسئولان شهری، انکارناپذیر است؛ ولی بر این باوریم که مردم ما، شایسته خدمات بهتر و بیشتری هستند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه وضعیت استان از نظر زیرساختها و شاخصهای توسعه پایینتر از استانهای همتراز است، افزود: همه باید دست به دست هم دهیم و برای جبران کاستیها و ارتقای وضعیت استان تلاش کنیم.
پورمحمدی، هماهنگی و همدلی شورای شهر و شهرداری تبریز برای پیشبرد مسائل شهری را مایه سربلندی دانست و گفت: البته برای جبران برخی مشکلات موجود باید تلاش بیشتری انجام دهیم.
وی تأکید کرد: برآیند عملکرد شهرداری تبریز زمانی مشخص میشود که آسفالت، فضای سبز، خدمات شهری و بسیاری از اقدامات مرتبط با مدیریت شهری در فضای شهر نمود پیدا کند.
استاندار آذربایجان شرقی به دو موضوع بسیار مهم حاشیهنشینی و حملونقل اشاره کرد و گفت: این دو از مواردی است که بهرغم تأکید شخص رئیس جمهور و اهمیت بالای آن، چندان در تبریز عملکرد مثتبی نداشته است.
وی با بیان اینکه زلزله اخیر یک هشدار برای شهر تبریز بود، افزود: اگر این زلزله در تبریز اتفاق میافتاد قطعاً ساکنان مناطق حاشیهنشین دچار مشکلات فراوانی میشدند.
پورمحمدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزلهزده، گفت: خوشبختانه وضعیت در این مناطق از نخستین ساعات وقوع حادثه تحت کنترل بود.
وی با اشاره به تخریب صد درصدی 30 خانه کاهگلی در روستای ورنکش میانه، گفت: این خسارتها نتیجه جدی نگرفتن بحث مقاومسازی در روستاهاست، همچنان که هیچ خانه مقاومسازی شدهای در این مناطق تخریب نشده است.
پورمحمدی با قدردانی از مدیریت خوب این حادثه با همکاری 60 نهاد عضو ستاد مدیریت بحران، گفت: اگرچه زلزله، قابل پیشبینی نیست اما خسارتهای آن قطعاً قابل پیشگیری است.
وی با تأکید بر اینکه باید همواره آماده هرگونه بلایای طبیعی باشیم، افزود: این امر جز در سایه تدوین برنامههای ویژه برای پیشگیری از کاهش خسارات احتمالی در چنین وقایعی، امکانپذیر نیست.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از کمکهای شهرداری تبریز به آسیبدیدگان زلزله قدردانی کرد و گفت: تمام دستگاههای مسئول از نخستین دقایق و ساعات وقوع زمینلرزه در محل حاضر بودند و کار امداد و نجات و آواربرداری را آغاز کردند.
وی از پایان اسکان اضطراری آسیبدیدگان در مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: چادر در بین همه خانوارهای آسیبدیده توزیع شده و تعدادی از موکبها و خیران استان نیز غذای گرم در این مناطق توزیع میکنند.
پورمحمدی همچنین از توزیع وسایل گرمایشی در این مناطق خبر داد و گفت: با توجه به سردی هوا، تمام تلاش ما این است که هرچه زودتر کار عملیات بازسازی آغاز شود.
وی خاطرنشان کرد: به هر خانوار زلزلهزده 10 میلیون تومان به صورت بلاعوض پرداخت میشود که تا زمان اسکان دائمی بتوانند امرار معاش کند.
پورمحمدی با اشاره به تصویب تسهیلات برای حمایت از مردم زلزلهزده در هیأت دولت، گفت: دولت تنها دو روز پس از این حادثه، سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارتهای آن تصویب کرد.