معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان شرقی گفت: برای ایجاد رغبت در بخش خصوصی جهت ورود به حوزه فناوری و حمایت از شرکتهای دانش بنیان، باید مشوقهای مناسب تعیین شود.
حمیدرضا قاسمزاده در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی شرکتهای دانش بنیان در استان، اظهار کرد: اولین کار این است که متولی اقدامات لازم برای رفع موانع فعالیت توسعه شرکتهای دانش بنیان مشخص شود.
وی افزود: در بازه زمانی معقول و منطقی تمام این موانع باید از پیش روی شرکتهای فناور و دانش بنیان برداشته شود.
قاسمزاده تأکید کرد: برای ایجاد رغبت در بخش خصوصی و برای ورود به حوزه فناوری و حمایت از شرکتهای دانش بنیان باید، مشوقهای مناسب تعیین شود.
وی خاطرنشان کرد کرد: بخش خصوصی هر اقدامی که انجام میدهد به اثرات آن در صورتهای مالی خود میاندیشد.
وی با بیان اینکه گاهی اقدامات انجام گرفته به صورت شکلی بوده نه محتوایی، ابراز داشت: باید در سیاستگذاریها تجدیدنظر و نظارتها تقویت شود.
قاسمزاده در عین حال خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید دارای اقتصادی قوی باشیم و برای داشتن اقتصاد قوی باید فعالیتهای ما دانش بنیان باشد که برای تحقق این امر نیز وجود شرکتهای دانش بنیان الزامی است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز از نبود زیرساختهای فیزیکی و فرهنگی کافی برای فعالیت و توسعه شرکتهای دانش بنیان انتقاد کرد و گفت: تعداد ۵۰۰ شرکت فناور و استارتآپ در استان وجود دارد که از این تعداد تنها ۱۳۸ شرکت مجوز دانشبنیان دارند.
عبدالرضا واعظی افزود: البته در سال گذشته تنها ۹۲ شرکت دانش بنیان در استان وجود داشت که امسال با ۴۲ درصد افزایش به ۱۳۸ مورد رسیدهاند؛ این در حالی است که در استانهایی مثل اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب ۴۸۰ و ۳۳۰ شرکت دانش بنیان فعالیت میکنند.
وی در ادامه به توضیح وضعیت مراکز رشد موجود در استان پرداخت و از برگزاری جشنواره رویش در شهرستانهای مراغه، میانه، مرند، شبستر، بناب و ملکان خبر داد.