سخنگوی وزارت امور خارجه در نخستین نشست خبری خارج از تهران، در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان آذربایجان شرقی به سوالات آنان پاسخ داد.
سیدعباس موسوی در این نشست، با بیان اینکه تبریز از یک موقعیت استراتژیک برخوردار است و میتواند به عنوان قطب در مراودات با کشورهای همسایه نقشآفرینی کند، خاطرنشان کرد: دستور کارهای متعددی برای این استانهای مرزی به ویژه آذربایجان ها در نظر گرفته شده است که گسترش صادرات و واردات جزو برنامههای اصلی ما با کشورهای همسایه است و یکسری راهکارهای دوجانبه با کشورهای منطقه اتخاذ کردهایم که در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص طرح مطالب واهی از سوی آمریکایی ها درباره انجام آزمایش های موشکی در ایران، گفت: برنامه های موشکی بر اساس تقویت بنیه دفاعی کشور حق ایران است و آمریکایی ها با این گونه ادعاها نمی توانند بر قانون شکنی های یک جانبه خود سرپوش بگذارند.
وی تصریح کرد: محور مذاکرات و تعهدات برجامی حول موضوعات هسته ای بوده و سوق دادن غیر اصولی آن به منع اقدامات موشکی ایران به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
موسوی، با ابراز نگرانی از آزمایش های موشکی غیرمتعارف اخیر ایالات متحده و خروج یک جانبه این کشور از پیمان خود با روسیه، این کشور را به رعایت مقررات و تعهدات بین المللی فراخواند و افزود: این گونه اقدامات موجب بی ثباتی در جهان خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحریم های غذایی و دارویی آمریکا علیه ایران هم گفت: در حالیکه در آشوبهای اخیر مقامات آنها سنگ مردم ایران را به سینه می زدند اما در عمل می بینیم که فروش دارو به کشور را ممنوع کرده اند و هر گونه خرید در این زمینه با مشکلات نقل و انتقالات مالی روبروست.
موسوی افزود: با تحریم بانک مرکزی مردم ایران را با مشکلات عدیده روبرو کرده اند و جوسازی حمایت از اعتراضات مردمی هم بازی ای بیش نیست.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت : برای مبادله همه زندانیان امنیتی امریکا در ایران و گروگان های ایرانی در امریکا آمادگی داریم.
وی افزود: بعد از آزادی زندانی ایرانی در آمریکا، آقای ظریف پیشنهاد نقل و انتقال به صورت پکیجی را در توئیت خود اعلام کرد و ما آمادگي داريم تا همه گروگانهایی که ما در آمریکا داریم در قالب یک پکیج مبادله کنیم.
موسوی با اشاره به همسایگی ایران با ۱۵ کشور، گفت: برخی همسایگان در اثر توهمات و مشکلات احساس دوری یا نزدیکی میکنند ولی برخی کشورها در ایران جایگاه ویژهای دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: سیاست خارجی در این دو دوره فعال و متوازن بود و اولویتهای مختلف در برهههای مختلف را داشت و از توازن بخشی غافل نبودیم و همسایگان را به عنوان اولویت اصلی قرار داریم.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری آذربایجان یک کشور مهم در معادلات منطقهای بوده و از جمله کشورهای دوست ماست، توضیح داد: یکی از راههای گسترش ارتباطات، کاهش موانع در سفر اتباع به دو کشور است و ما هم سعی کردیم تا از طرف خودمان این حسننیت نشان را دهیم و تاکنون با جمهوری نخجوان لغو روادید را داشتیم و مذاکرات در رابطه با اینکه این موضوع به کشورهای همسایه دیگر گسترش یابد، ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اهمیت سفر آتی رئیس جمهور به ژاپن گفت: ژاپن کشور مهم در آسیا بوده و کشور دوستی است که با حسن نیت پیشنهاد میدهد تا منافع همه در منطقه تضمین شود که البته اقداماتی شروع شده و ما از آن استقبال میکنیم.
وی افزود: ژاپن پیشنهاداتی برای کاهش تنش داده که از روی حسن نیت بوده و امید است در سفر ریاست جمهوری برخی اقدامات رو به جلو باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وی همچنین با اشاره به جایگاه ویژه تبریز و آذربایجان شرقی در اولین تجارب بزرگ در اغلب زمینه ها گفت: این خطه در دوران مختلف نقش شایسته ای در اعتلای نظام اسلامی ایفا کرده است و برگزاری این نشست نیز در ادامه همین اولین ها انجام شد.
آلبوم تصاویر نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه