شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : چهارشنبه 14 دي 1401
کد 8663

با حضور استاندار آذربایجان شرقی؛

عملیات اجرایی لوله‌گذاری و احداث تاسیسات وابسته پروژه خط انتقال آب ارس به تبریز آغاز شد

عملیات اجرایی لوله‌گذاری و احداث تاسیسات وابسته پروژه خط انتقال آب ارس به تبریز، دشت شبستر و دریاچه ارومیه ظهر امروز (چهارشنبه) با حضور استاندار آذربایجان شرقی و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور آغاز شد.
این پروژه با هدف تامین نیاز آب شرب و بهداشت کلانشهر تبریز و سایر شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط انتقال با جمعیتی در حدود سه و نیم میلیون نفر در افق ۱۴۲۵، تامین نیاز آبی منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس و شهرک‌های صنعتی و صنایع منطقه، تامین حقابه زیست‌محیطی دریاچه ارومیه به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال از طریق هدایت پساب تصفیه‌خانه فاضلاب و تعادل‌بخشی آبخوان‌ها و منابع آب زیرزمینی حوضه دریاچه ارومیه اجرا می‌شود.

پروژه انتقال آب ارس به طول ۱۱۰ کیلومتر، شامل سه باب ایستگاه پمپاژ، یک باب تصفیه‌خانه به ظرفیت ۶.۶ مترمکعب در ثانیه، ۱۱ باب مخزن با حجم کل ۳۴۰ هزار مترمکعب بوده و پس از انجام مطالعات و اخذ مجوزهای قانونی، نیازمند ۴٠۶ میلیون یورو هزینه‌های اجرایی است.

تامین آب بهداشتی پایدار برای مردم از دغدغه‌های مدیریت استان است

استاندار آذربایجان شرقی در مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه در روستای زال از توابع شهرستان مرند، اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مهم بنده پیش از آغاز خدمت‌گزاری در دولت سیزدهم، تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌ انتقال آب ارس به تبریز و رفع تنش آبی شهرها و روستاهای مسیر انتقال آن بود تا آب آشامیدنی و بهداشتی پایدار و مطمئن برای مردم عزیز فراهم شود.

عابدین خرّم افزود: با پیگیری‌های مسئولان و نمایندگان استان، وزارت نیرو نیز به‌خوبی پای کار آمد و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) نیز از سال گذشته با فراهم‌کردن تمهیدات لازم و تجهیز کارگاه، کار را شروع کرد و امروز به لطف خداوند متعال به‌صورت رسمی این پروژه آغاز می‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به حل مشکل تنش آبی در استان، خاطرنشان کرد: همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم، ۴۵۰ روستای استان با تنش‌آبی مواجه بودند که با پیگیری‌ها و اقدامات صورت گرفته این تعداد روستا در تابستان ۱۴۰۱ به ۱۵۰ روستا تقلیل یافته است.

وی افزود: در یک‌سال گذشته تعداد شهرهای دچار تنش آبی در استان از ۱۵ شهر به ۷ شهر  کاهش یافته است و تلاش خواهیم کرد تا یک‌سال آینده روستاها و شهرهای دچار تنش‌آبی استان از آب پایدار و مطمئن بهره‌مند شوند.

خرّم با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت سیزدهم ۹ سد استان بلاتکلیف و ناقص مانده بود، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته عملیات عمرانی ساختمان سدها، پایاب‌ها و انتقال آب ۸ سد در شهرستان مجددا آغاز شده و در سه حوزه آب شرب، آب کشاورزی و آب صنایع در حال تکمیل هستند.

وی ادامه داد: در سفر خردادماه رئیس جمهور به استان، فعال‌سازی عملیات عمرانی و تکمیل این سدهای نیمه‌تمام آغاز شده و برای همه آن‌ها بیش از ۴ هزار میلیارد تومان منابع اختصاص یافته که تا ۲.۵ سال آینده تخصیص و پروژه‌ها تکمیل خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مردم عزیز ما همراه و همگام و همسو با خدمتگذاران خود هستند، گفت: در حوزه‌ کشاورزی در پایاب سدهای سهند و آی‌دوغموش مردم عزیز استان سرمایه‌گذاری کرده اند و براساس پیش‌بینی‌ها تا دو سال آینده ۵۰ هزار هکتار از پایاب سدهای استان زیر کشت مکانیزه خواهد رفت و این جهش بزرگ در حوزه‌ آبی و کشاورزی است.

وی افزود: در حوزه‌ تولیدات کشاورزی در یک‌سال گذشته بیش از یک میلیون تن افزایش تولید در استان اتفاق افتاده که محصول مدیریت جهادی دولت سیزدهم است و این رویکرد را ادامه خواهیم داد.

خرّم با تاکید بر اینکه دشت‌ها و پایاب سدهای استان را از به سمت کاشت محصولات کشاورزی سوق خواهیم داد، خاطرنشان کرد: از بخش آب شرب و کشاورزی، آبی به بخش صنایع تعلق نخواهد گرفت و آب بخش صنعت باید از طریق بازچرخانی آب پساب و تصفیه شده تامین شود.

وی همچنین یادآور شد: شهرستان مرند در تابستان امسال از جمله شهرهای دچار تنش آبی بود و امیدواریم با اجرای این پروژه، شهرها و روستاهای مسیر پروژه از آب پایدار و مطمئن برخوردار شوند.

استاندار آذربایجان شرقی در پایان تاکید کرد: حق این ملت بزرگ که در طول ۴۴ سال گذشته علی‌رغم همه مشکلات پشتیبان و حامی نظام اسلامی و شجره‌ طیبه‌ انقلاب بوده‌اند، خدمت‌گزاری بی‌منت از سوی مسئولان است.
 
آلبوم تصاویر آغاز عملیات اجرایی لوله‌گذاری پروژه انتقال آب ارس

  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 14 دي 1401