شنبه 30 فروردين 1404
تاریخ : شنبه 1 بهمن 1401
کد 8871

بررسی مسائل و مشکلات استان در حوزه مدیریت بحران با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور

جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران آذربایجان شرقی به منظور بررسی مسائل و مشکلات استان در حوزه مدیریت بحران و اقدامات و برنامه‌های دستگاه‌های مسئول برای مواجهه با حوادث و رخدادهای احتمالی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد.
در این جلسه ابتدا مدیران کل هواشناسی و مدیران شرکت‌های گاز استان و برق منطقه‌ای آذربایجان درخصوص آخرین وضعیت مدیریت مصرف انرژی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر درخصوص اعزام گروه‌ها و اقلام امدادی به مناطق زلزله‌زده خوی و مدیرکل بنیاد مسکن استان درخصوص روند نوسازی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و مناطق حاشیه‌نشین تبریز به ارائه گزارش پرداختند.
 
شناسایی 6 چالش اصلی استان در حوزه مدیریت بحران
 
استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه، هماهنگی و هم‌افزایی را گفتمان مشترک مسئولان در حوزه مدیریت بحران عنوان کرد و گفت: تلاش مجموعه مدیران این است که با حفظ آمادگی و پیش‌بینی و پیشگیری، کمترین آسیب در مواقع بحرانی به مردم وارد شود.
 
عابدین خرّم با اشاره به اینکه چالش‌های مهم استان در حوزه مدیریت بحران شناسایی شده است، افزود: در حال حاضر ما با 6 بحران جدی مواجهیم که همواره باید آمادگی روبه‌رو شدن با آنها را داشته باشیم.
 
به گفته وی، وجود تنش آبی، تشدید آلودگی هوا، اثرات نامطلوب زیست‌محیطی ناشی از بحران دریاچه ارومیه، گسترش حاشیه‌نشینی و سکونت‌گاه‌های غیررسمی، فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات امدادرسانی و لزوم تجهیز ایستگاه‌های لرزه‌نگاری و مدیریت زمین‌لرزه، چالش‌های اصلی استان در حوزه مدیریت بحران هستند.
 
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از برنامه‌های استان برای مدیریت این چالش‌ها سخن گفت و تاکید کرد: اطمینان می‌دهیم که هیچ‌گونه کوتاهی و کمبود در مجموعه مدیریت استان وجود ندارد و مدیران دستگاه‌های مسئول به صورت جدی موضوعات را پیگیری می‌کنند.
 
وی افزود: از دستگاه‌های ملی و بالادستی هم انتظار داریم که از نظر پشتیبانی مالی در کنار استان باشند و منابع مورد نیاز برای حوزه مدیریت بحران استان را به‌موقع تامین کنند.
 
پیش‌بینی اعتبارات لازم برای سامان‌دهی مناطق حاشیه‌نشین استان
 
معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز سامان‌دهی مناطق حاشیه‌نشین و سکونت‌گاه‌های غیررسمی را مهم‌ترین اولویت استان و کلانشهر تبریز در این حوزه برشمرد و گفت: علاوه بر تبریز، 8 شهر دیگر آذربایجان شرقی نیز نیازمند اقدام اساسی در این زمینه هستند که در بودجه سال 1402 منابع خوبی برای این منظور پیش‌بینی شده و باید از ظرفیت‌های استان هم در این زمینه استفاده شود تا به نتایج مطلوب برسیم.
 
محمدحسن نامی افزود: سامان‌دهی این مناطق و مهاجرت معکوس اتفاق نخواهد افتاد مگر با ایجاد شرایط مناسب برای سکونت و کسب درآمد پایدار که این موضوع در برنامه‌های استان نیز هست و باید به صورت جدی دنبال شود.
 
وی اظهار داشت: خوشبختانه در استان آذربایجان شرقی، کارهای خوبی در حوزه پیش‌بینی و پیشگیری از بحران‌ها و بازسازی و بازتوانی انجام شده و انجام این اقدامات با نگاه آمایش سرزمین ارزشمند است.
 
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین سامان‌دهی رودخانه‌های مرزی را از مهم‌ترین سیاست‌های دولت و وزارت کشور عنوان کرد و گفت: برای سامان‌دهی حاشیه رودخانه مرزی ارس اعتبارات خوبی در دولت تصویب شده بود که مرحله اول آن ابلاغ شده و در روزهای آینده نیز 50 میلیارد تومان دیگر در هیأت دولت تصویب خواهد شد.
 
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی نیز گزارشی از عملکرد ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در سال جاری ارائه کرد و گفت: تدوین سند استانی کاهش خطر حوادث و سوانح، 70 درصد پیشرفت دارد.
 
محمدباقر هنربر همچنین با اشاره به وقوع زلزله در شهرستان خوی، از ارسال 600 دستگاه چادر، 2 هزار دستگاه وسایل گرمایشی و بسته‌های غذایی برای زلزله‌زدگان این شهرستان از سوی جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی خبر داد.
 
  • نوشته شده
  • در شنبه 1 بهمن 1401