معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اجرای طرح نوروزی ستادکل مبارزه با مواد مخدر درخصوص جمعآوری معتادان متجاهر و خردهفروشان مواد مخدر، بر احساس مسئولیت همه دستگاهها در اجرای این طرح و سایر مصوبات این حوزه تاکید کرد و گفت: دستگاه قضایی استان در این زمینه پشتیبان دستگاههای اجرایی است.
تراب محمدی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی، با اشاره به تبعات جبرانناپذیر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اعتیاد، گفت: هر یک نفر که گرفتار اعتیاد میشود یک ظرفیت برای آبادانی و پیشرفت کشور از دست میرود و این هدف نظام سلطه از ترویج گرایش به مواد مخدر در بین جوانان و نوجوانان است.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی ابزار اصلی دشمن در این زمینه است، افزود: هرچند مدیریت این فضا در اختیار دشمن است، اما ما نیز این ابزار را در اختیار داریم و میتوانیم با کارهای ابتکاری و هنرمندانه و تولید محتوای فاخر، نسل جوان و نوجوان را نسبت به خطرات اعتیاد آگاه کنیم.
محمدی با اشاره به تشکیل کمیته مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی، گفت: بهترین سالهای زندگانی آحاد جامعه در مدارس و تحت مدیریت آموزش و پرورش سپری میشود و بر این اساس دستگاه تعلیم و تربیت نقش بسیار مهمی در آگاهسازی نسل جوان و نوجوان دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر جدیت دستگاهها در اجرای مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تاکید کرد و گفت: بعضی از مشکلات این حوزه در جلسات متعدد تکرار میشود که نشان میدهد اراده کافی برای رفع آنها وجود ندارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نیز از ابلاغ طرح نوروزی ستادکل مبارزه با مواد مخدر درخصوص جمعآوری معتادان متجاهر و خردهفروشان مواد مخدر خبر داد و گفت: هدف از این طرح، ارتقای اقدامات پیشگیرانه، افزایش احساس امنیت عمومی و صیانت از سرمایههای اجتماعی است.
امیر رنجبر ادامه داد: آگاهسازی خانوادهها و جوانان و نوجوانان در زمینه تبعات مصرف مواد اعتیادآور و انتشار محتوای جذاب، کاربردی و اثرگذار در حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد و همچنین استفاده از ظرفیتهای تعاملی بین دستگاهها ازجمله برنامههای پیشبینیشده در این طرح است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه مقابلهای نیز پاکسازی و سالمسازی معابر از وجود معتادان متجاهر و مناطق آسیبزا از حضور خردهفروشان، کنترل محورهای مواصلاتی، پایانههای مسافری، مراکز خرید و مراکز گردشگری برای پیشگیری از تردد معتادان و خردهفروشان و عدم رهاسازی معتادان از مرکز ماده 16 در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به تفاهمنامه این شورا با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه اشتغال بهبودیافتگان اعتیاد، گفت: یکهزار کارفرما برای جذب این افراد اعلام آمادگی کردهاند که بهبودیافتگان بعد از خروج از مرکز ماده 16 به این واحدها معرفی میشوند.
وی همچنین از آغاز اجرای طرح کاهش آسیبهای اجتماعی در محله خلیلآباد تبریز، اختصاص 5 میلیارد ريال اعتبار برای مرکز ماده 16 بانوان، راهاندازی 3 واحد گرمخانه در شهر تبریز برای اسکان افراد کارتنخواب، نوسازی امکانات و تجهیزات مرکز ماده 16 و تشکیل کمیته استانی مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی خبر داد.